logo

Зустріч зі заступником Міністра освіти і науки України

12 червня 2015 року в Актовій залі Університету відбулася зустріч з Інною Романівною Совсун, Першим заступником Міністра освіти і науки України. Йшлося про нову редакцію Закону України про Вищу освіту. Інна Совсун зазначила: «Закон про освіту – це великий крок вперед. Закон потрібно реформувати, адже нічого ідеального нема. Сьогодні студенти менш задоволені рівнем освіти, ніж 3-4 роки тому, а це зумовлено підвищенням запитів до освіти від студентства». Перший заступник наголосила на тому, що цього року у Польщі навчається 15 тисяч українських студентів, а ще минулого року цифра становила 9 тисяч. «Проблеми у вищій освіті не сформувалися впродовж одного дня. До науково-методичної комісії, що формує держстандарти вищої освіти за конкретною спеціальністю, ми долучимо людей, які зацікавлені в покращенні системи освіти (оголошено конкурс). Вже у 2015-2016 роках університети по-новому зможуть формувати свої програми за цими стандартами», – пояснила Інна Совсун.

Зустріч була напруженою, адже всі, хто висловлювались, говорили про наболіле й прагнули отримати відповіді. Інна Романівна розповіла: «Я викладаю в Києво-Могилянській академії, тому розумію всі проблеми, які виникають у середовищі Університету. Однак деякі з них легше вирішити безпосередньо у вузах, адже Міністерство контролює близько 300 вишів».

Під час зустрічі декан географічного факультету Володимир Іванович Біланюк подарував заступнику Міністра атлас Львова, щоб «не забували про таку важливу науку, як географія». Інна Совсун відповіла, що «Міністерство готове до діалогу із фахівцями у сфері географії».

Ректор Університету Володимир Петрович Мельник, підсумовуючи висновки із зустрічі, наголосив: «Тільки разом можна змінювати систему освіти України!»

Христина Вишивана

Фото Олега Вівчарика