logo

Спільна зустріч профспілок ЛДФА й Університету

У рамках вирішення колективного трудового спору між найманими працівниками й адміністрацією Львівської державної фінансової академії 23 липня 2015 року були проведені консультації керівництва академії з профспілками за участі Первинної профспілкової організації працівників ЛНУ ім. Івана Франка. Головував на зустрічі в. о. ректора ЛДФА Стасишин Андрій Васильович, який також є головою комісії з реорганізації ЛДФА та головою примирної комісії з вирішення колективного трудового спору між найманими працівниками та адміністрацією академії. Консультації були проведені відповідно до Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)». Ключове питання консультацій – зберегти існуючі соціально-економічні умови праці та виробничого побуту працівників шляхом збереження робочих місць.

Андрій Стасишин доповів присутнім: «Погоджено з Міністерством освіти і науки України, що фактично всі працівники ЛДФА увійдуть до штатного розпису Університету. Зокрема, за працівниками господарських, допоміжних служб будуть також збережені як їхні місця, так і кваліфікаційні розряди».

Голова профспілки Університету Володимир Качмар зазначив: «Я розумію Вас і ставлю себе на місце кожного. В Університеті ми дбаємо не лише про членів профспілки, а й про кожного працівника. Львівський університет – демократичний університет, керівництво й профспілки якого намагаються прислухатися до думки кожного».

Учасники зустрічі дійшли до спільного знаменника – необхідно максимально зберегти робочі місця усіх членів колективу Львівської державної фінансової академії шляхом переведення до штатного розпису Університету, а також потрібно враховувати інтереси і працівників, і студентів ЛДФА.

«Студент вступить у той навчальний заклад, де йому корисно й зручно навчатися. Ми повинні не зменшувати, а примножувати й вдосконалювати те, що вже маємо. Треба бути мобільним і вміти маневрувати у сучасних умовах», – наголосила перший проректор ЛДФА Наталія Степанівна Ситник.

Підсумки консультацій вдалось зробити завдяки терпеливості, дотриманню правил і етикету дискусії і направду конструктивним рішенням усіх присутніх сторін.

Андрій Стасишин подякував присутнім за участь у зустрічі й підсумував: «Те, як ми зараз будемо діяти, стане фундаментом для нашого спільного майбутнього».

Христина Вишивана

Фото Юлії Гриценко