logo

Виплата пенсій інвалідам з грудня 2015 року

Постановою Кабінету Міністрів України від 18 листопада 2015 року № 954 “Про внесення змін до Постанови Кабінету Міністрів України від 26 березня 2008 № 265” забезпечено пенсійні виплати  інвалідам ІІІ групи внаслідок загального захворювання та виплату державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам  на рівні  прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, який становить  1074 грн. (з 1 вересня вони продовжували отримувати 949 грн.) Вищезазначеною постановою відновлено справедливість щодо цієї категорії громадян і надалі пенсія для них зростатиме автоматично зі збільшенням прожиткового мінімуму.

Слід зазначити, що ст. 46 Конституції України гарантовано: “пенсії, інші види соціальних виплат та допомоги, що є основним джерелом існування, мають забезпечувати рівень життя, не нижчий від прожиткового мінімуму, встановленого законом”.

В грудні місяці, починаючи з 4 числа, всі інваліди ІІІ групи внаслідок загального захворювання, інваліди з дитинства та діти-інваліди  у свій день виплати одержать пенсії та виплати державної соціальної допомоги у сумі  не менше 1074 грн.

Чікель В.В.,

перший заступник начальника управління

Пенсійного фонду України в Галицькому районі  м. Львова