logo

Інна Совсун: «Роль студентства у формуванні якості освіти повинна зростати»

27 травня 2016 року відбулася зустріч університетської спільноти із першим заступником Міністра освіти і науки України Інною Совсун. Проректор з наукової-педагогічної роботи Ярослав Гарасим від імені адміністрації представив гостю і зазначив: «Якщо ми говоримо про реформи, то вони полягають в ефективному управлінні і людях, які до цього причетні».

Інна Совсун у своєму зверненні до присутніх порушила проблему розвитку вищої освіти, зазначивши, що роль студентів у цьому процесі є незмінною: “Можливості у Вас є, механізми роботи відомі, головне, готовність брати участь в освітніх реформах, не боятися вимагати кращого і більшого».

Зустріч відбулась у форматі  відкритого діалогу, тож кожен мав змогу висловити те, що його хвилює. Зокрема, студенти запитували заступника Міністра освіти і науки України про особливості здобуття другої вищої освіти, методи покращення навчального процесу у вишах, зокрема, найбільше молодь хвилювала проблема гідного працевлаштування після закінчення навчання. Інна Совсун наголосила, що у вишах є  проблема якості викладання, студентам необхідно організовувати круглі столи і обмінюватись враженнями щодо роботи викладачів, пропонувати своє бачення викладання дисциплін: «Якщо Ви бачите і підтримуєте якісь зміни, то ви повинні публічно про це заявляти, бо студентство завжди було і залишається рушійною силою. У контексті реформування освіти основна відповідальність саме на молоді, думайте, що Ви працюєте заради свого майбутнього», − з такими настановами звернулась Інна Совсун до молоді.

IMG_7802

Оксана Заставна

Фото Христини Вишиваної