logo

«Львів: природа навколо нас»

У Львівській міській раді 9 вересня 2016 року відбулась презентація спільного доробку науковців кафедри раціонального використання природних ресурсів і охорони природи географічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка та колективу управління екології та благоустрою департаменту містобудування Львівської міської ради – монографії «Львів: природа навколо нас» за загальною редакцією професора М.М. Назарука.

Колектив авторів представлений науковцями географічного факультету Львівського університету, серед яких: професор М.М. Назарук; доценти Б.В. Сенчин та І.Б. Койнова, старший викладач Ю.В. Зінько, інженер І кат. М.Є. Крет, а також працівниками управління екології та благоустрою департаменту містобудування Львівської міської ради –А.М. Галушка і Н.В. Партика.

Автори монографії у науково-популярній формі презентувати природу міста Львова, яка змінюється під впливом агресивного наступу урбанізації.

У книзі представлено геопросторовий аналіз сучасного стану природних компонентів у Львові, а також охарактеризовано природо-заповідні об’єкти в місті й окреслено перспективи їхнього розширення.

Під час обговорення зі схвальними відгуками про монографію виступили провідний науковий спеціаліст Інституту екології Карпат НАН України О.Г. Мариськевич, завідувач кафедри екології та збалансованого природокористування Інституту екології, природоохоронної діяльності та туризму ім. В’ячеслава Чорновола Національного університету «Львівська політехніка», професор М.С. Мальований, директор Львівського міського дитячого еколого-натуралістичного центру І.П. Антахович.

Учасники презентації наголосили на актуальності й важливості згаданого дослідження, що буде цікавим і корисним не лише фахівцям, а й школярам, студентам, пересічним львів’янам та гостям міста.

Ірина Койнова

Джерело: http://www.lnu.edu.ua