logo

Урочиста академія з нагоди Дня юриста

Юрист ─ це покликання, що стає реальністю завдяки жертві, це пошуки правди тривалістю в життя, це думки й вчинки, що йдуть після закону і завдяки йому. Правнича школа Львівського Університету навчає саме таких юристів, для яких принцип «Знати право, служити праву, захищати право» ─ не професійна вимога чи навичка, а життєве переконання, яке перевтілює професію у стиль життя.
7 жовтня 2016 року в Актовій залі Львівського національного університету імені Івана Франка відбулась урочиста академія з нагоди відзначення Дня юриста. Академічна спільнота Університету традиційно відзначає це свято, позаяк правнича школа Львівського Університету ─ одна з найкращих у країні, а професорсько-викладацький склад ─ висококваліфіковані і досвідчені працівники, які теорією і практикою доводять, що юристи є невід’ємною частиною процесу розвитку України як правової держави.
На урочистій академії були присутні заступник міського голови Львова Андрій Олександрович Москаленко, начальник Головного територіального управління юстиції у Львівській області Ярослав Іванович Жукровський, начальник Територіального управління державної судової адміністрації України в Львівській області Віктор Степанович Дейнека.
Декан юридичного факультету, професор Володимир Бурдін розпочав академію: «Наші студенти й випускники факультету гостро відчувають соціальну несправедливість. Колеги, дякую Вам, що Ви обрали юридичний факультет Львівського університету! Не бійтесь реагувати на несправедливість!».
Ректор Університету, професор Володимир Мельник зазначив: «Студенти юридичного факультету вибрали не тільки професію, але й громадянську позицію ─ відстоювати, навчившись рідного фаху, право українця жити у правовій державі. Щиро бажаючи Вам усіх гараздів, хочу подякувати професорсько-викладацькому складу, адже незважаючи на вкрай несприятливі фінансові, соціальні і політичні умови, я переконаний, що юридична школа Львівського університету з гідністю виконує функції, які на неї поклали».

Христина Вишивана

Фото автора