logo

Інформація щодо підвищення заробітної плати

У зв’язку зі чисельними зверненнями працівників Університету до Первинної профспілкової організації працівників Львівського національного університету імені Івана Франка щодо виплати заробітної плати за першу половину січня 2017 року пояснюємо. Відповідно до ст. 24 Закону України «Про оплату праці» заробітна плата виплачується працівникам регулярно в робочі дні у строки, встановлені колективним договором, але не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує шістнадцяти календарних днів, та не пізніше семи днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата. Розмір заробітної плати за першу половину місяця визначається колективним договором, але не менше оплати за фактично відпрацьований час із розрахунку тарифної ставки (посадового окладу) працівника.

Відповідно до п. 3.2. Колективного договору Львівського національного університету імені Івана Франка на 2015-2016 рр., виплата заробітної плати проводиться п’ятого та двадцятого числа кожного місяця.

Заробітна плата працівникам Львівського національного університету імені Івана Франка за першу половину січня 2017 року виплачена за тарифними ставками і посадовими окладами у розмірах, що діяли у грудні 2016 року.

При виплаті заробітної плати за другу половину січня 2017 року буде проведено перерахунок заробітної плати відповідно до чинного законодавства, тобто у розмірах, що діють з першого січня 2017 року.

Соціально-правова комісія профспілки

за інформацією бухгалтерської служби Університету