logo

Профспілка звернулася до Президента щодо необ’єктивної оцінки праці освітян

Профком Первинної профспілкової організації працівників Львівського національного університету імені Івана Франка в особі голови профкому Володимира Качмара звернувся з листами до Президента України Петра Порошенка, Голови Верховної ради України Андрія Парубія, Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич, Голови ЦК профспілки працівників освіти і науки України Георгія Труханова щодо необ’єктивної оцінки праці освітян.

У зверненні, зокрема, йдеться про те, що «… на фоні підвищень доходів окремих категорій працівників у зв’язку із підвищенням мінімальної заробітної плати необ’єктивно оцінена праця та диференційовано її розмір значній частині працівників освітньої галузі. Адже працівники з першого по одинадцятий тарифний розряд Єдиної тарифної сітки отримують однаковий розмір заробітної плати. Зрівнялівка в оплаті праці працівників, що відбулась з січня 2017 року, викликає масове невдоволення працівників і, на нашу думку, потребує негайного перегляду».

Відповідно до тексту листа Президія Первинної профспілкової організації працівників Львівського національного університету імені Івана Франка повністю підтримує звернення обласної наради працівників освіти і науки Львівської області від 10.02.2017 № 34 про необхідність вирішення невідкладних питань в освітній галузі.

Звернення обговорено і прийнято на засіданні президії Первинної профспілкової організації працівників Львівського національного університету імені Івана Франка (протокол № 2 від 09.02.2017).

Повний текст звернення можна переглянути тут.

Юлія Гриценко