logo

Робочі дні квітня і травня

У зв’язку з численними зверненнями працівників Університету до Первинної профспілкової організації працівників Львівського національного університету імені Івана Франка щодо роботи у святкові дні повідомляємо:

Відповідно до статті 73. Кодексу законів про працю України святковими днями є:

-1 і 2 травня – День міжнародної солідарності трудящих

-9 травня – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (День перемоги)

Робота також не провадиться в дні релігійних свят:

-один день (неділя) – Пасха (Великдень).

Статею 67. Кодексу законів про працю України передбачено, що у випадку, коли святковий або неробочий день збігається з вихідним днем, вихідний день переноситься на наступний після святкового або неробочого.

З метою створення сприятливих умов для використання святкових та неробочих днів, а також раціонального використання робочого часу Кабінет Міністрів України не пізніше ніж за три місяці до таких днів може рекомендувати керівникам підприємств, установ та організацій перенести вихідні та робочі дні у порядку і на умовах, установлених законодавством, для працівників, яким встановлено п’ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями.

Роботодавець у разі застосування рекомендації Кабінету Міністрів України не пізніше ніж за два місяці видає наказ (розпорядження) про перенесення вихідних та робочих днів на підприємстві, в установі або організації, погоджений з виборним органом первинної профспілкової організації (профспілковим представником).

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 16 листопада 2016 р. № 850 «Про перенесення робочих днів у 2017 р.» з метою створення сприятливих умов для святкування 9 травня – Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (Дня перемоги), а також забезпечення раціонального використання робочого часу рекомендовано керівникам підприємств, установ та організацій (за винятком органів Пенсійного фонду України, Українського державного підприємства поштового зв’язку “Укрпошта”, Державної казначейської служби та банківських установ) перенести у порядку і на умовах, визначених законодавством, у 2017 році для працівників, яким установлено п’ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями, робочі дні з: понеділка 8 травня – на суботу 13 травня.

Спеціальний режим роботи банків та їх установ у зазначені дні визначає Національний банк.

У зв’язку з цим повідомляємо, що не будемо працювати 2 дні: 16 і 17 квітня 2017 р., а також 4 дні: 29.04, 30.04, 1.05, 2.05. 2017 р. У зв’язку з рекомендацією Кабінету міністрів України також не будемо працювати 4 дні 6.05, 7.05, 8.05, 9.05 2017 р.

Натомість 13 травня 2017 року будемо працювати замість 8 травня 2017 р.

Соціально-правова комісія

Первинної профспілкової організації працівників

Львівського національного університету імені Івана Франка