logo

Постанова НКРЕКП про скасування абонплати за газ набула чинності

28 квітня 2017 року в Україні набула чинності постанова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, якою передбачено скасування абонентської плати за газ.

Набуло чинності рішення, прийняте Національною комісією про скасування абонентської плати за газ, прийняте комісією 10 квітня під тиском громадськості й профспілок.

Постанова №494 від 10 квітня 2017 року опублікована в офіційному виданні Кабінету міністрів «Урядовий кур’єр».

«НКРЕКП відмінила 46 постанов, що встановлюють тарифи на послуги транспортування газу для споживачів України для точок входу і точок виходу для ПАТ «Укртрансгаз» і регіональних облгазів», – йдеться в документі. 10 квітня НКРЕКП скасувала своє рішення про абонплату за газ.

Нагадаємо, Федерація профспілок України разом з всеукраїнськими профспілками висловили категоричний протест проти ухваленого 28 березня 2017 року рішення НКРЕКП «Про встановлення тарифів на послуги транспортування та розподілу природного газу», згідно з яким запроваджувалася абонентська плата за розподіл газу, яке було прийнято без погодження з профспілками.

За інформацією

Прес-служби Профспілки працівників освіти і науки України