logo

Українсько-словацький міжнародний семінар профспілок

19 – 21 червня 2017 року в Ужгороді відбувся міжнародний українсько-словацький семінар «Досягнення та виклики профспілок освіти». У заході взяли участь голова Профспілки працівників освіти і науки України Георгій Труханов, який очолив делегацію від України, та голова Профспілки працівників освіти і науки Словаччини Павел Ондек разом з представниками словацьких профспілок.

В рамках семінару у Науковій бібліотеці Ужгородського національного університету відбулася зустріч із проректором із науково-педагогічної роботи Мирославою Лендьел. Проректор виступила з презентацією про міжнародні угоди вишу, членство в Асоціації європейських університетів, Конференції ректорів Дунайського регіону тощо. Окрім того, делегацію зі Словаччини радо прийняли й на словацькому відділенні філологічного факультету Університету. Гості також відвідали першу і єдину в Україні Ужгородську спеціалізовану ЗОШ І–ІІІ ступенів №4 зі словацькою мовою навчання та Центр словацької культури, де ознайомилися з діяльністю структур.

Наступного дня захід відбувався у форматі круглого столу та презентації систем освіти сусідніх країн та діяльності профспілок України та Словаччини.

На завершення семінару сторони урочисто підписали Угоди про співпрацю між профспілками освіти України та Словаччини. Свої підписи під документом поставили Георгій Труханов та Павел Ондек. «Саме в Ужгороді 11 червня цього року президент України Петро Порошенко разом із президентом Словацької республіки Андреєм Кіскою відкрили символічні двері у Європу – безвіз. А ми сьогодні з Павелом Ондеком відкриємо нову сторінку в історії взаємовідносин між профспілками освітян наших країн», – зазначив Георгій Труханов.

 

Христина Вишивана

за інформацією Прес-служби Профспілки працівників освіти і науки України

Фото: Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України