logo

Про підвищення заробітної плати науково-педагогічним та педагогічним працівникам  

ЗМІ активно поширюють інформацію про наміри Уряду підвищити заробітну плату науково-педагогічним працівникам на один тарифний розряд.

До Первинної профспілкової організації звертаються працівники за роз’ясненням стосовно очікуваного підвищення заробітної плати науково-педагогічних працівників. У зв’язку з цим повідомляємо наступне.

Оплата праці науково-педагогічних та педагогічних працівників здійснюється на підставі Єдиної тарифної сітки, що затверджена постановою Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 р. № 1298 «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери». Станом на 01.09.2017 не було рішень Уряду про підвищення посадових окладів науково-педагогічних працівників.

Посадові оклади науково-педагогічних працівників обчислюються на основі Єдиної тарифної сітки з огляду на величину прожиткового мінімуму станом на 1 січня поточного року, що затверджується Законом «Про державний бюджет України» на поточний рік.

Станом на 01.09.2017 науково-педагогічним працівникам встановлено такі посадові оклади:

Звертаємо увагу на те, що у таблиці наведено лише посадові оклади. Надбавки встановлюються з огляду на посадовий оклад науково-педагогічного працівника.

Натомість у проекті Закону «Про освіту» передбачене підвищення заробітної плати педагогічним і науково-педагогічним працівникам.

За матеріалами планово-фінансового відділу

Львівського національного університету імені Івана Франка

та соціально-правової комісії

Первинної профспілкової організації працівників

Львівського національного університету імені Івана Франка