logo

Соціально-правова робота: підсумки

Соціально-правова комісія Первинної профспілкової організації працівників Львівського національного університету імені Івана Франка є дорадчим органом профкому. Сьогодні головою комісії є кандидат наук, доцент кафедри конституційного права Любомир Володимирович Бориславський. До складу комісії також входять заступник голови Первинної профспілкової організації працівників Львівського національного університету імені Івана Франка, кандидат юридичних наук, доцент кафедри цивільного права та процесу Бек Юліан Богуславович, юрисконсульт Первинної профспілкової організації працівників Львівського національного університету імені Івана Франка, кандидат юридичних наук, доцент кафедри соціального права Бурак Володимир Ярославович, асистент кафедри міжнародного права, голова профспілкової організації факультету міжнародних відносин Львівського національного університету імені Івана Франка Шевчук Тарас Павлович.

Упродовж 2017 року члени комісії брали участь у підготовці локальних нормативно-правових актів Університету, зокрема, щодо преміювання, академічної мобільності наукових і науково-педагогічних працівників, удосконалення проведення конкурсу для науково-педагогічних працівників, критеріїв оцінювання роботи наукових і науково-педагогічних працівників, підготовки положень про структурні підрозділи. Окрім того, активною була їх участь у роботі бюджетної, атестаційно-кадрової, тендерної комісій та комісії допорогових закупівель. Однак, найважливішим напрацюванням членів комісії є, мабуть, участь у розробці проекту Колективного договору Львівського національного університету імені Івана Франка на 2017-2020 рр.

З метою захисту соціальних прав працівників Університету, підготували звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-Міністра України, Міністра освіти і науки України щодо незадовільного фінансування освітньої галузі і усунення «зрівнялівки» в оплаті праці працівників освіти; до Міністерства економічного розвитку України щодо формування тарифів на житлово-комунальні послуги; до Міністра освіти  і науки України і Центрального комітету профспілки працівників освіти і науки України щодо відсутності фінансування надбавок педагогічним працівникам.

За звітний період також вели прийом членів профспілки з метою надання консультацій і роз’яснень чинного законодавства. За журналом обліку і реєстрації надано 261 консультацію За період січень-вересень 2017 року вже надано 218 консультацій. Основні теми консультацій:

  • -права працівників при звільненні;
  • -нарахування заробітної плати;
  • -надання відпусток;
  • -призначення і виплата пенсій;
  • -призначення субсидій на житлово-комунальні послуги;
  • -житлове і спадкове законодавство.

З метою навчання голів профспілкових організацій було організовано навчально-методичні семінари на теми: «Організація і проведення конференції трудового колективу», «Захист прав працівників в умовах оптимізації».

Звіт затверджено

на засіданні профспілкового комітету

Первинної профспілкової організації працівників

Львівського національного університету імені Івана Франка

21 вересня 2017 року (протокол № 4/17).