logo

Звернення профкому до ВРУ

Голові Верховної Ради України

Парубію А.В.

Голові

Комітету Верховної Ради України

з питань соціальної політики,

зайнятості та пенсійного забезпечення

Денісовій Л.Л.

 

Первинна профспілкова організація працівників Львівського національного університету імені Івана Франка висловлює своє занепокоєння щодо неналежного рівня заробітної плати науково-педагогічних працівників.

Відповідно до ст. 6 Закону України «Про оплату праці» та ст. 96 КЗпП України основою організації оплати праці є тарифна система, яка включає: тарифні сітки, тарифні ставки, схеми посадових окладів і тарифно-кваліфікаційні характеристики (довідники). Законом України «Про оплату праці» і КЗпП України встановлено, що мінімальний посадовий оклад (тарифна ставка) встановлюється у розмірі, не меншому, ніж прожитковий мінімум, встановлений для працездатних осіб на 1 січня календарного року.

Проектом Закону «Про державний бюджет України на 2018 рік» пропонується встановити у 2018 році прожитковий мінімум працездатних осіб: з 1 січня 2018 року — 1762 гривні. Тобто мінімальний посадовий оклад (тарифна ставка) становитиме 1762 гривні.

Натомість  мінімальну заробітну плату пропонується встановити у місячному розмірі з 1 січня — 3723 гривні.

Оплата праці працівників установ і організацій, що фінансуються з бюджету, здійснюється на підставі актів Кабінету Міністрів України. Згідно з зазначеним законодавчим положенням Кабінетом Міністрів України 30 серпня 2002 року прийнято постанову «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери», яка запроваджує 25 тарифних розрядів для працівників бюджетної сфери та врегульовує питання оплати праці працівників окремих галузей бюджетної сфери з метою диференціації заробітної плати в залежності від складності, відповідальності та умов виконуваної роботи, кваліфікації працівника, результатів його роботи.

Відповідно до Єдиної тарифної сітки тарифна ставка працівника дванадцятого тарифного розряду становитиме 3735 гривень, тобто лише на 12 гривень вище, ніж розмір мінімальної заробітної плати. Звідси випливає, що працівники від першого тарифного розряду до дванадцятого тарифного розряду отримуватимуть заробітну плату в розмірі мінімальної заробітної плати. Такий стан речей не сприяє мотивації працівників бюджетної сфери, а також у навчальних закладах.

Ситуація зі станом фінансового забезпечення освіти викликає глибоке занепокоєння та обурення працівників освіти, загострює соціальну напругу в трудових колективах закладів та установ освіти, які закликають відстоювати свої трудові права, зокрема право на оплату праці, включаючи проведення акцій протесту та ініціювання початку колективного трудового спору.

У зв’язку з цим Первинна профспілкова організація працівників Львівського національного університету імені Івана Франка вимагає прийняття рішень, які б створювали умови для належної заробітної плати працівників навчальних закладів. Такі рішення забезпечать диференціацію заробітної плати працівників бюджетної сфери, й, відповідно, ― знімуть соціальну напругу.

Звернення обговорено і прийнято

на засіданні профспілкового комітету

Первинної профспілкової організації працівників

Львівського національного університету імені Івана Франка

(протокол № 4/17 від 21.09.2017).