logo

Профспілкова акція у формі інформаційного пікетування органів державної влади

На позачерговому засіданні Президії Федерації профспілок України 27 листопада 2017 року прийнято рішення про проведення  6 грудня 2017 року у м. Києві профспілкову акцію у формі інформаційного пікетування органів державної влади напередодні розгляду проекту Державного бюджету на 2018 рік з наступними вимогами:

-У Державному бюджеті України на 2018 рік встановити мінімальну заробітну плату на рівні не нижче фактичного прожиткового мінімуму – не менш ніж 4023 грн.

-Гарантувати фінансування вищих навчальних закладів І–ІІ рівня акредитації за рахунок коштів Державного бюджету України для підготовки фахівців за освітньо-кваліфікаційним рівнем «молодший спеціаліст» з метою забезпечення їх сталої роботи та недопущення заборгованості із заробітної плати і стипендій.

-Встановити розмір посадового окладу (тарифної ставки) працівника (робітника) І тарифного розряду на рівні, що перевищує розмір мінімальної заробітної плати.

-Погасити до кінця року заборгованість з виплати заробітної плати на всіх підприємствах-боржниках і не допускати її виникнення у подальшому.

-Зупинити деіндустріалізацію України, прийняти Програму розвитку промислового комплексу, зберегти трудовий потенціал і його підготовку до роботи в нових конкурентних умовах.

-Щорічно збільшувати кількість сучасних високопродуктивних робочих місць не менш ніж на 20%, 26 млн громадян працездатного віку мають право на працю і гідне життя.

-Знизити непосильні для населення ціни на природний газ, електроенергію та тарифи на житлово-комунальні послуги, виходячи з платоспроможності заробітних плат, пенсій, стипендій.

-Забезпечити гарантовані Конституцією України права громадян на доступну і якісну медичну допомогу, запровадити загальнообов’язкове медичне соціальне страхування і відновити санаторно-курортне лікування працюючих (застрахованих осіб).

-Не допустити зниження існуючого рівня прав і гарантій працівникам та їх представникам при прийнятті Трудового кодексу України.

 

За інформацією

Львівської обласної організації профспілки  

працівників освіти і науки України