logo

Інформаційна робота у 2017: підсумки

2017 рік відзначився для Первинної профспілкової організації працівників Львівського національного університету імені Івана Франка не лише фінансовими, а й цікавими інформаційними показниками.

Упродовж року, що минув, офіційний сайт організації переглянули більше 395 тисяч разів (396 468). Щодо зацікавлених, то система зафіксувала 115 909 відвідувачів. За цей час на сайті нашої організації було розміщено 124 публікації, серед яких новини, оголошення, звіти.

Традиційно, найпопулярнішими були матеріали фінансового характеру. Зокрема, статті про підвищення заробітної плати, підготовані соціально-правовою комісією профкому, сумарно переглянули майже 65 тисяч разів! Наступними у рейтингу є публікації на тему оздоровлення та матеріальних виплат членам профспілки. До слова, за посиланням з Facebook до нас завітали майже 60 тисяч осіб, з допомогою пошукових систем Google та Yandex – близько 25 тисяч.

Загалом тематика публікацій виглядала так:

  •      – соціально-правова робота:
  •      – фінансово-економічна діяльність;
  •      – спорт і дозвілля;
  •      – оздоровлення та відпочинок;
  •      – листи і звернення;
  •     – новини та оголошення.

Щодо офіційної сторінки Первинної профспілкової організації працівників у мережі Facebook, сьогодні її підписниками є 1322 користувачі. Найбільшою популярністю користуються фотогалереї – кожну з них переглянули від 500 до 6 000 разів.

Упродовж 2017 року було підготовано близько 20 інформаційних афіш та повідомлень. Серед них афіші заходів, які організовувала профспілкова організація, привітання до державних та релігійних свят, повідомлення та оголошення.

Окремо варто наголосити на інформаційній роботі, що спрямована на соціально-правовий захист спілчан. Так, упродовж року було підготовано чимало звернень до Президента, Верховної Ради, Міністерства освіти і науки України. На жаль, тематика таких звернень залишається незмінною:

  • – звернення профкому до голови Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України щодо акції протесту 5 грудня 2017 року;
  • – звернення профкому Первинної профспілкової організації працівників Львівського національного університету імені Івана Франка щодо диференціації заробітної плати працівників бюджетної сфери;
  • – звернення профкому Первинної профспілкової організації працівників Львівського національного університету імені Івана Франка щодо фінансування заробітної плати педагогічних працівників коледжів;
  • – листи щодо підвищення заробітної плати педагогічних працівників на два тарифні розряди до Прем’єр-міністра України В. Гройсмана, Міністра освіти і науки України Л. Гриневич, Голови ЦК профспілки працівників освіти і науки України Г. Труханова;
  • – звернення профкому Первинної профспілкової організації працівників Львівського національного університету імені Івана Франка щодо скасування прийнятого НКРЕКП рішення та накладення мораторію на підвищення ціни на газ та тарифів на житлово-комунальні послуги без проведення належного громадського обговорення та погодження із соціальними партнерами;
  • – листи до Президента України Петра Порошенка, Голови Верховної ради України Андрія Парубія, Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич, Голови ЦК профспілки працівників освіти і науки України Георгія Труханова щодо необ’єктивної оцінки праці освітян.

Серед традиційних заходів – організаційна та інформаційна підтримка у підготовці та проведенні Конференції трудового колективу Львівського національного університету імені Івана Франка для звіту Ректора Університету за період роботи з травня 2016 року до травня 2017 року, звіту про виконання Колективного договору Університету за період з травня 2016 року до травня 2017 року, схвалення Колективного договору Університету на 2017-2020 рр., погодження нової редакції Статуту Університету (внесення змін до Статуту), звіту голови Громадської ради Університету, обрання Громадської ради Університету.

Наголосимо також на тому, що у 2017 на базі Львівського національного університету імені Івана Франка відбулася Міжнародна науково-практична конференція з нагоди 200-річчя створення першої профспілкової організації на українських землях: «Історія зародження і розвиток профспілкового руху в Україні», до організації та проведення якої також долучилася наша профспілка.

Підсумовуючи, відзначимо, що інформаційний 2017-ий був насиченим і цікавим, адже окрім цифр і фактажу залишив чимало спогадів та приємних вражень. Дякуємо за ефективну співпрацю Федерації профспілок України, Профспілці працівників освіти і науки України, Львівській обласній організації профспілки працівників освіти і науки України, Об’єднанню профспілок Львівщини, Прес-центру Львівського національного університету імені Івана Франка, Відділу інформаційного забезпечення Львівського університету. Нехай 2018-ий для нас усіх буде роком цікавих заходів й унікальних особистостей.

Юлія Гриценко