logo

Відбулися громадські слухання щодо будівництва багатоквартирного будинку

21 лютого 2018 року в Дзеркальній залі Львівського національного університету імені Івана Франка відбулися громадські слухання щодо будівництва багатоквартирного будинку для працівників Львівського університету (за адресою м. Львів, вул. Величковського І., 84). У заході взяли участь представники адміністрації Університету, профспілкової організації, працівники, які зацікавлені в укладенні інвестиційного договору, та забудовника.

Ректор Університету Володимир Мельник зазначив, що на теперішньому етапі йде робота над інвестиційним проектом, тож працівники Університету можуть подавати власні пропозиції щодо умов проекту. Ректор наголосив на тому, що працівники Університету отримають квартири за пільговою ціною.

Перед присутніми виступив голова Первинної профспілкової організації працівників Університету Володимир Качмар. Голова профкому закликав учасників зустрічі ставити конкретні питання до забудовника, аби деталізувати інформацію щодо фінансування будівництва, правових та організаційних аспектів. Володимир Качмар попросив працівників Університету, які зацікавлені в укладенні інвестиційного договору зі забудовником, особисто звернутися у профспілкову організацію, щоб уточнити дані щодо площі квартири, на яку вони претендують.

У зустрічі також взяли участь представники компанії забудовника. За їхніми словами, усі загальні будівельні роботи виконуватимуться власними силами його компанії, яка має для цього усі необхідні потужності, комунікації проводитимуть субпідрядні організації. Облагородження прибудинкової території та встановлення дитячого майданчика також є обов’язковою частиною інвестиційного договору. Передбачається три етапи будівництва, перший з яких планують завершити через 1.5 – 2 роки з моменту отримання дозволу на будівництво.

Усі охочі поставили свої запитання до забудовника. Підсумовуючи, додамо, що усі фінансові та організаційні питання, зокрема підписання інвестиційного договору та внесення оплати, працівники вирішуватимуть безпосередньо з компанією-забудовником.

На зустрічі був присутній голова Громадської ради Львівського національного університету імені Івана Франка Володимир Манько, адже питання будівництва житлового багатоквартирного будинку за адресою: м. Львів, вул. Величковського І., 84 розглядали на Конференції трудового колективу Університету 25 травня 2017 року. Відповідно до ухвали Конференції, Ректорату та профкому доручили здійснити правові, організаційні та технічні заходи щодо підготовки інвестиційного проекту (договору про спільну діяльність) та визначити інвестора-забудовника для здійснення будівництва житлового комплексу на земельній ділянці, яка надана Університету у постійне користування по вул. Величковського, 84. Профкому Первинної профспілкової організації працівників було доручено сформувати списки працівників, які бажають укласти договір з інвестором-забудовником щодо будівництва житла.

Віримо, що вже незабаром працівники Університету зможуть придбати житло за доступною ціною, значно нижчою, ніж ринкова.

 

Прес-служба Первинної профспілкової організації працівників Університету

Фото Христини Вишиваної