logo

Звіт про діяльність профкому у 2017 році

15 березня 2018 року відбулося засідання профспілкового комітету Первинної профспілкової організації працівників Львівського національного університету імені Івана Франка. Першим серед питань порядку денного був звіт про діяльність профкому Первинної профспілкової організації працівників Львівського національного університету імені Івана Франка у 2017 році. Зі звітом виступив голова профкому Володимир Качмар.

Відповідно до звіту, упродовж 2017 року відбулося 7 засідань профспілкового комітету (у тому числі 1 виїзне засідання), 8 засідань президії. Традиційно відбувалися засідання комісій профкому – бюджетно-економічної, з культурно-масової роботи, з техніки безпеки та охорони праці, зі спортивно-оздоровчої роботи, соціально-правової, інформаційно-аналітичної. Наголосимо на тому, що минулоріч рішенням профкому було утворено комісію з міжнародної співпраці.

Не оминули і відзначення активістів! Так, упродовж звітного періоду грамотами Первинної профспілкової організації працівників Університету, подяками голови профкому Університету, грамотами та подяками Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України, грамотами ЦК профспілки працівників освіти і науки України було нагороджено 145 осіб. Почесну відзнаку «Профспілкова звитяга» отримали 14 членів нашого профспілкового комітету, 1 – «Профспілкова відзнака». Окрім того, відзначили й представників адміністрації – 4 осіб було нагороджено почесним  знаком «За розвиток соціального партнерства».

Упродовж 2017 року Первинна профспілкова організація працівників Львівського національного університету імені Івана Франка провела низку оздоровчих заходів, які умовно можна розділити на три етапи: оздоровлення на базі  пансіонату Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України “Пролісок”, дитяче оздоровлення, організація оздоровлення на базі Шацького біолого-географічного стаціонару Львівського національного університету імені Івана Франка. За звітний період було реалізовано 38 путівок до пансіонату Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України “Пролісок”. Вартість оздоровлення залежно від умов проживання становила 4 740 грн. (номер типу «стандарт») і 5760 грн. (номер типу «півлюкс»). Розмір здешевлення путівок становив 30 – 70 % від загальної вартості. Особливу увагу минулоріч приділили оздоровленню дітей працівників Університету. Було реалізовано та частково профінансовано 22 дитячі путівки, а географія оздоровлення сягала від Карпат до Рибаківки.

Традиційно відбувалася й організація оздоровлення на базі Шацького біолого-географічного стаціонару Львівського національного університету імені Івана Франка для працівників Університету та членів їхніх сімей. Вартість скерування на оздоровлення становила 2 616 гривень. Для членів Первинної профспілкової організації працівників діяло здешевлення у розмірі 526 гривень, що становило 20,1%. Тобто, вартість скерування для наших спілчан була 2090 гривень. Продовжуючи тему фінансів, у 2017 році було придбано спортивний та дитячий майданчики, загальною вартістю близько 100 тисяч гривень. Окрім того, традиційно ми долучилися до придбання канцелярських товарів та ігор для організації дитячого дозвілля упродовж оздоровлення на базі Шацького біолого-географічного стаціонару Університету.

У 2017 році профспілкова організація реалізувала понад 2000 квитків і запрошень на театральні й концертні дійства, різноманітні заходи, приурочені пам’ятним датам і святам. Особливою частиною культурно-просвітницької роботи профспілки є організація пізнавальних екскурсійних та навчальних поїздок для працівників Університету. Географія поїздок свідчить про бажання працівників Львівського університету відкривати для себе українську історію шляхом безпосереднього зв’язку з нею, вивчення місцевого колориту й відчуття своєрідної духовної атмосфери, яка панує в кожному куточку України.

Соціально-правова робота у Первинній профспілковій організації працівників Львівського національного університету імені Івана Франка є чи не найважливішою. Упродовж 2017 року представники профкому брали участь у підготовці локальних нормативно-правових актів Університету, зокрема, щодо преміювання, академічної мобільності наукових і науково-педагогічних працівників, удосконалення проведення конкурсу для науково-педагогічних працівників, критеріїв оцінювання роботи наукових і науково-педагогічних працівників, підготовки положень про структурні підрозділи. Окрім того, активною була їх участь у роботі бюджетної, атестаційно-кадрової, тендерної комісій та комісії допорогових закупівель. Однак, найважливішим нашим напрацюванням є, мабуть, участь у розробці проекту Колективного договору Львівського національного університету імені Івана Франка на 2017-2020 рр.

З метою захисту соціальних прав працівників Університету, підготовано звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-Міністра України, Міністра освіти і науки України щодо незадовільного фінансування освітньої галузі і усунення «зрівнялівки» в оплаті праці працівників освіти; до Міністерства економічного розвитку України щодо формування тарифів на житлово-комунальні послуги; до Міністра освіти  і науки України і Центрального комітету профспілки працівників освіти і науки України щодо відсутності фінансування надбавок педагогічним працівникам.

За звітний період також вели прийом членів профспілки з метою надання консультацій і роз’яснень чинного законодавства. За журналом обліку і реєстрації надано 261 консультацію. З метою навчання голів профспілкових організацій було організовано навчально-методичні семінари на теми: «Організація і проведення конференції трудового колективу», «Захист прав працівників в умовах оптимізації».

Упродовж року, що минув, офіційний сайт організації переглянули більше 395 тисяч разів (396 468). Щодо зацікавлених, то система зафіксувала 115 909 відвідувачів. За цей час на сайті нашої організації було розміщено 124 публікації, серед яких новини, оголошення, звіти. Традиційно, найпопулярнішими були матеріали фінансового характеру. Зокрема, статті про підвищення заробітної плати, підготовані соціально-правовою комісією профкому, сумарно переглянули майже 65 тисяч разів! Наступними у рейтингу є публікації на тему оздоровлення та матеріальних виплат членам профспілки. До слова, за посиланням з Facebook до нас завітали майже 60 тисяч осіб, з допомогою пошукових систем Google та Yandex – близько 25 тисяч. Щодо офіційної сторінки Первинної профспілкової організації працівників у мережі Facebook, сьогодні її підписниками є 1322 користувачі. Найбільшою популярністю користуються фотогалереї – кожну з них переглянули від 500 до 6 000 разів.

Більшістю голосів членів профспілкового комітету звіт про діяльність профкому Первинної профспілкової організації працівників Львівського національного університету імені Івана Франка у 2017 році було затверджено.

Прес-служба

Первинної профспілкової організації працівників

Львівського національного університету імені Івана Франка