logo

Звернення профкому до Прем’єр-міністра України  В. Гройсмана

Профком Первинної профспілкової організації працівників Львівського національного університету імені Івана Франка виступив з вимогою про підвищення оплати праці педагогічним працівникам на 10 відсотків. Відповідний лист було скеровано Прем’єр-міністру України  В. Гройсману.

Текст листа подаємо повністю.

«Профспілковий комітет Первинної профспілкової організації працівників Львівського національного університету імені Івана Франка з великим зацікавленням сприйняв рішення Кабінету Міністрів України від 11 січня 2018 року № 22 про підвищення оплати праці педагогічним працівникам на 10 відсотків.

Важливим є те, щоб Уряд розумів необхідність пріоритету освіти як аксіоми для кожної держави, яка прагне розвитку та поліпшення добробуту своїх громадян.

Рішення Уряду про підвищення заробітної плати стосується педагогічних працівників, оплата праці яких здійснюється за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.

Що ж стосується інших категорій працівників освіти, зокрема науково-педагогічних та наукових працівників, то Уряд доручив Міністерству освіти і науки разом із Міністерством фінансів за підсумками виконання Державного бюджету України за перше півріччя 2018 року розглянути питання щодо підвищення з 1 вересня 2018 року оплати праці інших категорій педагогічних та науково-педагогічних працівників.

Однак Міністерство освіти і науки разом із Міністерством фінансів не виконало доручення уряду щодо підвищення з 1 вересня 2018 року оплати праці інших категорій педагогічних та науково-педагогічних працівників.

Невиконання доручення уряду створює необґрунтовану диференціацію в заробітній платі педагогічних працівників, оплата праці яких здійснюється за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам та іншими категоріями педагогічних і науково-педагогічних працівників. Крім того, у зазначеній постанові не врегульовано питання можливості підвищення заробітної плати наукових працівників.

Профспілковий комітет Первинної профспілкової організації працівників Львівського національного університету імені Івана Франка констатує, що впродовж останніх двох років педагогічним працівникам заробітна плата підвищувалася двічі тоді, коли зарплатня науково-педагогічних та наукових працівників не змінювалася.  Це створює дисбаланс у заробітній платі зазначених категорій працівників.

Первинна профспілкова організація працівників Львівського національного університету імені Івана Франка очікує на розуміння критичності ситуації та просить вжити заходів для виконання п. 2 постанови Кабінету Міністрів України від 11 січня 2018 року № 22 з метою підвищення заробітної плати іншим категоріям педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників.

Звернення обговорено та затверджено на засіданні Президії профспілкового комітету Первинної профспілкової організації працівників Львівського національного університету імені Івана Франка 05 вересня 2018 року(Протокол № 5/18 від 05.09.2018)».

Прес-служба

Первинної профспілкової

організації працівників

Львівського національного

Університету імені  Івана Франка