logo

Роз’яснення щодо звернення профспілки

7 вересня 2018 року Первинна профспілкова організація працівників Львівського національного університету імені Івана Франка звернулась до ЦК Профспілки працівників освіти і науки України та Львівської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України з такими вимогами:

-зупинити зростання різниці між прожитковим мінімумом та мінімальною зарплатою;

-встановити прожитковий мінімум на рівні фактичного прожиткового мінімуму, за даними Міністерства соціальної політики України;

-ліквідувати заборгованість із виплати заробітної плати у 2018 році;

-відновити диференціацію посадових окладів відповідно до Єдиної тарифної сітки;

-відновити виплату доплат і надбавок, передбачених законодавством, педагогічним працівникам та працівникам бібліотек;

-розпочати реалізацію положень ст. 61 Закону України «Про освіту» у частині формування схеми посадових окладів (ставок заробітної плати) педагогічних і науково-педагогічних працівників державних та комунальних закладів освіти з урахуванням норм Закону.

Так, однією з вимог є ліквідація заборгованості з виплати заробітної плати у 2018 році. Уточнюємо: заборгованості з виплати заробітної плати у Львівському національному університеті імені Івана Франка немає. Цей пункт стосується заробітної плати працівників коледжів. Профком Львівського університету повідомляє про те, що у коледжах Університету заборгованості з виплати заробітної плати як такої немає. Однак з огляду на те, що Постановою Кабінету Міністрів України від 11.01.2018 №22 «Про підвищення оплати праці педагогічних працівників» заробітну плату працівникам коледжів не підвищено, ми трактуємо це як заборгованість із виплати заробітної плати. Окрім цього, профспілкова організація звернулась до ЦК Профспілки працівників освіти і науки України задля привернення уваги до належного фінансування заробітної плати педагогічних працівників.

Прес-служба

Первинної профспілкової організації

працівників Львівського національного

університету імені Івана Франка