logo

Профспілки виходять на протест!

Президія ФПУ на своєму засіданні 20 вересня ц.р. прийняла рішення про проведення Всеукраїнської акції протесту профспілок.

Акція пройде у два етапи. Перший попереджувальний етап – 9 жовтня у рамках Всесвітнього дня дій за гідну працю в областях України в трудових колективах на підприємствах і в організаціях, а з 16.00 – у формі публічних заходів в обласних центрах. Другий заключний етап – 17 жовтня у Міжнародний день боротьби з бідністю у Києві. Мітинг-хода розпочнеться від майдану Незалежності до Верховної Ради України і Кабінету міністрів України.

Основні вимоги профспілок:

-за підвищення рівня зарплат і пенсій;

-проти зростання цін на споживчі товари і комунальні послуги;

-врахування у проекті Держбюджету–2019 пропозицій профспілок;

-STOP – державному рейдерству. Проти наступу влади на майнові права членів профспілок.

Створено організаційний комітет (штаб) підготовки акції.

Президія також прийняла рішення про проведення ФПУ низки публічних заходів до Всесвітнього дня дій за гідну працю та Міжнародного дня боротьби з бідністю, розглянула питання про хід виконання постанов Ради та Президії ФПУ щодо наступу на права профспілок, у тому числі майнові, та визначила подальші заходи боротьби Федерації, її членських організацій у цьому напрямі.

Президія ФПУ:

-затвердила заходи щодо забезпечення виконання Меморандуму про співпрацю між Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини та Федерацією професійних спілок України на IV квартал 2018 року та І півріччя 2019 року;

-констатувала неврахування Урядом у проекті Державного бюджету на 2019 рік пропозицій профспілок і визначила тактику дій щодо їх відстоювання у Парламенті;

-обговорила основні завдання колдоговірної роботи на 2019 рік;

-підбила підсумки навчання профспілкових працівників у 2017/2018 навчальному році та окреслила завдання на наступний навчальний рік.

Розглянуто низку інших актуальних питань профспілкового життя.

У засіданні взяли участь та виступили представник ФПУ у Верховній Раді України Сергій Каплін, посадовці Секретаріату КМУ, Секретаріату Омбудсмену та ін.

За інформацією Прес-центру ФПУ