logo

9 жовтня – акція протесту!

9 жовтня 2018 року о 15:00 на площі перед пам’ятником Іванові Франкові відбудеться акція протесту за участі освітян Львівщини.

Нагадаємо, напередодні профком Первинної профспілкової організації працівників Львівського національного університету імені Івана Франка спільно з Львівською обласною організацією профспілки працівників освіти і науки України та керівниками громадських організацій інших закладів вищої освіти виступив зі зверненням щодо підвищення заробітної плати освітянам.

Вимоги учасників Всеукраїнської профспілкової акції протесту до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України:

У зв’язку із:

-злиденним рівнем життя і мізерними зарплатами більшості українців;

-кабальними цінами і тарифами на газ, електроенергію, воду, тепло;

-зростанням цін на товари, продукти, паливо і проїзд у транспорті;

-знищенням вітчизняної економіки, комерціалізацією бюджетної і соціальної сфери;

-повальним виїздом українців за кордон у пошуках заробітку;

-черговими заявами влади про підвищення цін на газ для населення, що призведе ще до подальшого зубожіння громадян країни,

учасники Всеукраїнської профспілкової акції протесту вимагають:

1.Припинити економію на людині праці, встановити з 1 січня 2019 року мінімальний рівень оплати праці не нижче 7700 гривень, відповідно до норм вітчизняного законодавства та міжнародних конвенцій.

2.Не допустити підвищення цін на природний газ, а також тарифів на електроенергію та житло-комунальні послуги для населення. Надра і ресурси є власністю українського народу.

3.Забезпечити в Державному бюджеті України на 2019 рік належні видатки на освіту, охорону здоров’я, соціальний захист, розвиток галузей економіки.

4.Стоп державному рейдерству майна профспілок та наступу на їх права!

         Закликаємо працівників Львівського національного університету імені Івана Франка, представників громадськості та усіх зацікавлених долучитися до акції та підтримати нас у боротьбі за гідний соціально-економічний рівень життя.

Прес-служба

Первинної профспілкової організації

працівників Львівського національного

університету імені Івана Франка