logo

Профспілка Університету закликає до попереджувального страйку

Голові

ЦК Профспілки працівників

освіти і науки України

Труханову Г.Ф.

 

Голові

Львівської обласної організації

профспілки працівників

освіти і науки України

Яцейко М.Г.

Первинна профспілкова організація працівників Львівського національного університету імені Івана Франка висловлює занепокоєння щодо відсутності реакції Уряду на профспілкові акції, що відбулися у вересні-жовтні 2018 року.

Ми констатуємо, що заробітна плата освітян відстає від росту цін на споживчі товари і на житлово-комунальні послуги.

За даними Міністерства соціальної політики України, у цінах липня-вересня 2018 року фактичний розмір прожиткового мінімуму становив для працездатної особи близько 4200 грн, тобто законодавчо встановлений розмір занижений більше, ніж удвічі.

У поданому до Верховної Ради України проекті Закону «Про державний бюджет України на 2019 рік» відсутні норми, які передбачають виконання вимог учасників акцій.

Уряд зволікає з переговорами щодо врахування профспілкових вимог, зокрема у частині поетапної реалізації положень Закону України «Про освіту» стосовно оплати праці педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників.

У разі невиконання профспілкових вимог Первинна профспілкова організація працівників Львівського національного університету імені Івана Франка звертається до Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України та до Центрального Комітету Профспілки працівників освіти і науки України зі закликом продовжувати акції протесту по всій Україні і провести 20 листопада 2018 року попереджувальний всеукраїнський страйк працівників закладів освіти.

Основні вимоги попереджувального страйку:

  1. У Законі України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» передбачити кошти на реалізацію положень п.6 Прикінцевих положень Закону України «Про освіту» у частині встановлення найменшого посадового окладу науково-педагогічного працівника у розмірі 3 прожиткових мінімумів, збільшених на 25%.
  2. Затвердження Кабінетом Міністрів України схем посадових окладів працівників освіти на основі положень ст.61 Закону України «Про освіту».

Звернення обговорено і затверджено на засіданні Профспілкового комітету Первинної профспілкової організації працівників Львівського національного університету імені Івана Франка 08 листопада 2018 року (Протокол № 6/18 від 08.11.2018).

 

Прес-служба

Первинної профспілкової організації працівників

Львівського національного університету імені Івана Франка