logo

20 червня – вибори ректора 

20 березня 2019 року Міністерство освіти і науки України (далі – Міністерство) видало Наказ № 19-К «Про оголошення конкурсів на заміщення посад керівників закладів вищої освіти». Відповідно до п. 1 Наказу оголошено конкурс на заміщення посади ректора Львівського національного університету імені Івана Франка, вибори потрібно провести 20 червня 2019 року.

Відповідно до повідомлення Міністерства «Про проведення виборів ректора Львівського національного університету імені Івана Франка» претендентами на посаду ректора Університету є чинний ректор, професор Володимир Мельник та проректор з науково-педагогічної роботи, професор Ярослав Гарасим. Вибори ректора відбудуться 20 червня 2019 року.

Процедура обрання ректора складається з таких етапів: оголошення конкурсу та прийом документів від претендентів на посаду ректора, підготовка виборів в Університеті, проведення виборів в Університеті та встановлення їх результатів. Відповідно до чинного законодавства організацію та проведення виборів ректора покладено на Організаційний комітет, Виборчу комісію та дільничні виборчі комісії. Відповідно до Наказу Ректора Університету «Про організацію виборів ректора Львівського національного університету імені Івана Франка № 1160 від 27 березня 2019 року, було затверджено склад Організаційного комітету з проведення виборів ректора та Виборчої комісії.

Брати участь у виборах ректора Університету мають право всі наукові, науково-педагогічні та педагогічні штатні працівники Університету; представники з числа інших штатних працівників Університету, які не є науковими, науково-педагогічними та педагогічними працівниками Університету, які обираються відповідними працівниками шляхом проведення прямих таємних виборів; виборні представники з числа студентів Університету, які обираються студентами шляхом прямих таємних виборів. Загальна кількість наукових, науково-педагогічних і педагогічних працівників Університету повинна становити не менше 75 відсотків загальної кількості осіб, які мають право брати участь у виборах; кількість виборних представників з числа інших працівників Університету – до 10 відсотків; кількість виборних представників з числа студентів – не менше 15 відсотків осіб, які мають право брати участь у виборах.

Вибори проводять шляхом таємного голосування, яке здійснюється з 9 до 15 години у приміщеннях Університету. Інформація про дату, час і місце проведення виборів оприлюднюється Виборчою комісією не пізніше ніж за сім календарних днів до дати проведення виборів. Під час голосування та підрахунку голосів в Університеті має право бути присутнім представник Міністерства освіти і науки України. Водночас, упродовж голосування та підрахунку голосів мають право бути присутніми не більше двох спостерігачів від кожного кандидата, а також не більше трьох громадських спостерігачів. Дільничні виборчі комісії  за результатами підрахунку голосів складають протоколи. Результати виборів оприлюднюють упродовж 24 годин після складення протоколу про результати голосування.

Прес-служба

Первинної профспілкової організації працівників

Львівського національного університету імені Івана Франка