logo

Про тимчасову зміну місця голосування

У зв’язку з численними зверненнями працівників Університету, які на період проведення позачергових виборів 21 липня 2019 року, оздоровлюватимуться на базі Шацького біолого-географічного стаціонару Львівського національного університету імені Івана Франка, повідомляємо таке.

Відповідно до чинного законодавства, на період проведення позачергових виборів народних депутатів України 21 липня 2019 року орган ведення Реєстру може тимчасово змінити місце голосування виборцю на іншу виборчу дільницю, в тому числі поза межами одномандатного виборчого округу, до якого такий виборець відноситься на підставі відомостей Реєстру про його виборчу адресу.

Законом України “Про Державний реєстр виборців” (стаття 7) передбачено, що звернення виборця про тимчасову зміну місця голосування повинне бути мотивованим. Зокрема, це може бути службове відрядження, фактичне проживання не за зареєстрованим місцем проживання, робота або навчання у відповідному населеному пункті або державі, перебування в санаторії, тощо.

Наголошуємо, що заяву про тимчасову зміну місця голосування необхідно подати не пізніше ніж за п’ять днів до дня голосування на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року, тобто до 15 липня 2019 року включно.

Територіально найближче до Шацького біолого-географічного стаціонару Львівського національного університету імені Івана Франка розташована дільниця у с. Гаївка, санаторій «Лісова пісня» (виборча дільниця № 070945).

Просимо розповсюдити цю інформацію між колегами, для яких вона актуальна.

Прес-служба

Первинної профспілкової організації працівників

Львівського національного університету імені Івана Франка