logo

Архів за Січень 2015 року:

Військовий збір: утримання продовжено до завершення реформи ЗСУ

Враховуючи актуальність питання щодо військового збору та його утримування, подаємо деякі роз’яснення.


Пам’ятаємо Героїв Крут

В час, коли на Сході України точаться криваві бойові дії, де гинуть кращі сини та доньки України, найбільший обов’язок нинішнього та прийдешнього покоління пам’ятати свою історію, події, які утвердили суверенність держави та зберегли незалежність української нації. Серед таких – битва під Крутами 29 січня 1918 року.


Концерт-реквієм «Пам’яті Небесної Сотні»

20 лютого 2015 року у Львівській обласній філармонії відбудеться концерт-реквієм «Пам’яті Небесної Сотні». Це не тільки вечір вшанування пам’яті загиблих на Євромайдані, а також і вечір переосмислення подій минулого та сьогодення.


Чи вборонять санаторії профілакторії?!

Львівська обласна профспілка працівників освіти і науки, яку очолює Марія Яцейко, виступила на підтримку дій Центрального Комітету галузевої профспілки з листами-протестами і зверненнями до учасників Угоди тристороннього соціального партнерства з приводу припинення фінансування Фондом соцстраху з ТВП санаторіїв-профілакторіїв вищих навчальних закладів. Профлідер провела з цього приводу нараду з головними лікарями профілакторіїв та головами студентських профкомів вишів регіону. Ці оздоровчі заклади досі успішно працювали на реабілітацію здоров’я студентської молоді.


30 тисяч вчителів Ірландії взяли участь у страйку з приводу реформи системи освіти

Майже 30 тисяч вчителів взяли участь у страйку, що був організований на знак протесту проти реформи системи освіти в Ірландії. Акція протесту торкнулася понад 350 тисяч учнів шкіл. Середня освіта в Ірландії є двоступеневою; реформи стосуються першого ступеня – початкової освіти (Junior Cycle), тривалість якого становить 3 роки, в основному, для учнів віком від 12 до 16 років. Члени Асоціації вчителів Ірландії та Профспілки вчителів Ірландії виступають проти планів, які передбачають допуск вчителів лише до 40% екзаменаційних робіт своїх учнів на цьому рівні.


Що прочитати у вільний час?

Буденне життя людини настільки насичене різноманітними подіями, що у постійній метушні ми забуваємо про безцінну роль книги, яка здатна трансформувати людську свідомість, бо як наголошував Шевченко: «Хто полюбить книгу, той піде далеко у своєму розвитку». Тож пропонуємо Вам декілька новинок української літератури, аби кожен знайшов щось близьке cвоїй душі та з користю провів вільний час.


Впродовж лютого-березня відбуватимуться звітно-виборні конференції

Таке рішення було прийнято на засіданні профспілкового комітету Первинної профспілкової організації працівників Львівського національного університету імені Івана Франка 22 січня 2015 року (протокол № 1/15). Відтак, впродовж лютого-березня на факультетах та у підрозділах Університету відбуватимуться звітно-виборні профспілкові конференції.


Профспілка ініціює розгляд актуальних питань до засідання СПО об’єднань профспілок

Профспілка працівників освіти і науки України звернулася до Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні (СПО об’єднань профспілок) з пропозиціями щодо розгляду на засіданні цього органу у лютому 2015 року питання про невідкладні дії Профспілок у зв’язку з прийняттям Закону України від 28.12.2014 № 80-VIII «Про Державний бюджет України на 2015 рік» та пов’язаних з ним антисоціальних законів:


Впродовж 2014 року придбано понад 3 000 квитків

Упродовж 2014 року Первинна профспілкова організація працівників ЛНУ ім. Івана Франка придбала та розповсюдила 3289 квитків у театри та концертні зали не тільки Львова, а й на гастрольні вистави театрів з інших регіонів України. Цьогоріч, ми придбали 1451 квиток у Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької для працівників Університету та членів їхніх сімей. Найпопулярнішими були вистави «Назар Стодоля», «Шаріка», «Анна – королева Франції», «Блазні мимоволі», «Король стрільців або муза в офсайді» та ін.


У 2015 році надбавки до оплати праці педагогів збережено, – Інна Совсун

Про фінансування української галузі освіти у 2015 році мова йшла на брифінгу, організованому ГО «Центр дослідження суспільства» в Українському кризовому медіа-центрі 15 січня 2015 року. Деталі нового освітнього бюджету роз’яснювали та коментували: Перший заступник Міністра освіти і науки України Інна Совсун та керівник освітніх програм Центру Єгор Стадний. Перший заступник Міністра наголосила, що серед системних змін, закладених у Державному бюджеті на 2015 рік, слід окремо пояснити ідею фінансування школи. Справа у тому, що раніше школи фінансувалися з місцевих бюджетів, і якщо цих коштів не вистачало, то в рамках субвенції вирівнювання з державного бюджету місцевим надавалися ці кошти. Сьогодні, в рамках
Детальніше