logo

Відповідь на звернення трудового колективу ЛНУ ім. Івана Франка

19 травня 2015 року відбулась Конференція трудового колективу ЛНУ ім. Івана Франка, на якій, за ініціативою профспілкового комітету працівників ЛНУ ім. Івана Франка, було прийнято звернення до Президента України, Прем’єр-міністра України та голови ЦК профспілки працівників освіти і науки щодо необхідності дотримання законодавства про оплату праці при встановленні посадових окладів (ставок заробітної плати) за всіма тарифними розрядами Єдиної тарифної сітки, виходячи з величини першого тарифного розряду на рівні мінімальної заробітної плати.

На ім’я ректора Університету Володимира Петровича Мельника і голови Первинної профспілкової організації Володимира Михайловича Качмара надійшов лист від ЦК Профспілки працівників освіти і науки України з повідомленням про ініціювання колективного трудового спору.

27 квітня 2015 року спільний представницький орган об’єднань профспілок прийняв рішення про вступ в колективний трудовий спір з Кабінетом Міністрів України. Для вирішення цього спору було утворено примирну комісію.

18 червня відбулося перше засідання примирної комісії, на якому представники міністерств економрозвитку та соцполітики висловили готовність до виконання зазначених у зверненні вимог.

ЦК Профспілки працівників освіти і науки України спрямував відповідні звернення до Президента України та Прем’єр-міністра України з проханням вжити відповідних заходів з питань, порушених у зверненні трудового колективу ЛНУ ім. Івана Франка.

Христина Вишивана