logo

Яким є відпочинок у Шацьку?

Шацькі озера називають блакитними очима Волині. І недарма, адже кришталево чиста вода, прогулянки озером на катамаранах, безкоштовна рибалка і надзвичайно цікаві краєвиди приваблюють чимало відпочивальників. Серед них зокрема, багато працівників Львівського національного університету імені Івана Франка. Щороку Профком спільно з Ректоратом організовують оздоровлення на базі Шацького біолого-географічного стаціонару. Відтак, більш ніж 400 осіб щорічно мають гарну можливість відпочити на березі озера Пісочного. Про враження працівників від відпочинку та їх побажання —далі.

— Чому Ви обираєте Шацьк для літнього оздоровлення?

Святослав Тарасюк, доцент кафедри математичного і функціонального аналізу:

—  Атмосфера, яка панує у Шацьку, сприяє активному відпочинку. Мене дуже приваблює озеро Пісочне своєю чистою водою. Завжди відпочиваю зі своїми добрими друзями.

Володимир Бурак, юрисконсульт Первинної профспілкової організації працівників ЛНУ ім. Івана Франка:

— У мене є хронічна хвороба — Шацьк. До слова, вона щороку загострюється (усміхається). Люблю чисту воду і надзвичайно красиву природу.

Надія Ревак,  голова профбюро факультету іноземних мов ЛНУ ім. Івана Франка:

— У Шацьку майже ніколи немає спеки, тому можна відпочити із задоволенням. А ще це недорого і умови, цілком придатні для проживання. Тому я часто туди їжджу.

Ольга Кузьма, інженер першої категорії хімічного факультету:

— До Шацьку їду, аби оздоровитись. Озеро, наповнене іонами срібла, допомагає вилікувати хвороби дихальної системи і покращити своє самопочуття.

— Коли Ви вперше відвідали Шацьк і що тоді запам’яталося?

Святослав Тарасюк:

— Вперше поїхав у 1990 році. Тоді запам’ятався похмурий корпус, із сирими кімнатами, низькими стелями, однак відпочивали з хорошою компанією, тому  зараз згадуємо лише позитивні моменти тієї поїздки.

Володимир Бурак:

— Років п’ятнадцять тому. Запам’ятався сам відпочинок. Ми співали пісні, рибалили, насолоджувалися красою навколишнього середовища і це незабутні миті.

Надія Ревак:

— Десь чотири роки тому. Озеро лікувальне, також хороше харчування. Трохи незадоволена самими умовами проживання, на мою думку, потребує реставрації як сам корпус, так і кімната для відпочинку. Однак, цього року вже відбулися зміни на краще, тож сподіваюся, вони триватимуть. Проте, якими б не були умови, природа усе компенсовує.

Ольга Кузьма:

— У 1995 році, тоді була гарна погода і ми ходили у ліс по гриби, купалися, засмагали на теплому пляжі. У Шацьку найперше відпочиває душа.

— Що змінилося з організацією скерувань у Шацький біолого-географічний стаціонар тепер?

Володимир Бурак:

— Звісно, якщо порівнювати з минулими роками, тепер немає величезних черг, працівники профкому знаходять підхід до кожного працівника, аби максимально йому допомогти. Правда, вартість путівок збільшилась.

Надія Ревак:

— Зараз все значно організованіше, буквально відразу працівник має на руках скерування на оздоровлення. Хоча, на мій погляд, було б краще, якби кошти від реалізації путівок спрямовували на профспілковий рахунок. Ну і від Університету потрібно максимального забезпечення працівників усіма засобами, необхідними для активного, повноцінного відпочинку.

Ольга Кузьма:

— Працівники профспілки з розумінням ставляться до кожної людини, намагаються нікого не образити і це тішить.

— Як Ви проводите свій час на базі стаціонару?

Святослав Тарасюк:

— Якщо детально, то три години я плаваю, ще три читаю і найбільше часу  проводжу у спілкуванні з друзями (співаємо пісні тощо).

Володимир Бурак:

— Шашлики, футбол, плавання. Шацьк — найкраще місце для активного відпочинку.

Надія Ревак:

— У Шацьку мене дисциплінує режим харчування, тут не дозволиш собі проспати. Я багато часу проводжу у воді і намагаюся максимум відпочивати від рутинного життя. Люблю вишивати, читати і ходити на екскурсії, адже Шацьк славиться не лише Пісочним.

Ольга Кузьма:

— Я майже завжди гуляю. Там прекрасна місцевість, яка заспокоює і ти забуваєш про щоденні турботи.

Таким бачать Шацьк найактивніші відпочивальники. І, мабуть, не все вони можуть передати словами, адже Шацьк для кожного з них – окремий світ. Якщо Ви також завзятий шацькоман і бажаєте розповісти про свої враження, пишіть нам на електронну скриньку ppop.lnu@gmail.com і Ваші враження неодмінно опублікують.

                                                                                   Оксана Заставна

Фото Володимира Качмара