logo

Курси іноземних мов для працівників Університету

 Для перспективної роботи у найрізноманітніших сферах і напрямках  людині необхідне знання іноземних мов, адже це – своєрідна перепустка до успіху. При Інституті післядипломної освіти та доуніверситетської підготовки ЛНУ ім. Івана Франка функціонують курси з вивчення іноземних мов для працівників та студентів Університету. Детальніше – у розмові з директором Інституту Юрієм Степановичем Заньком.

 – Юрію Степановичу, розкажіть, коли з’явилася ініціатива створення курсів?

 – В Університеті студенти на першому-другому курсах обов’язково вивчають іноземну мову, однак не кожному вдається досягти рівня В2, необхідного при вступі до магістратури. Тому виникла ідея організувати такі курси, аби студент чи працівник могли вчити англійську (чи будь-яку іншу), не витрачаючи надмірних коштів.

 – Як формують групи?

 – Охочі навчатися проходять тестування, де фахівці визначають їхній рівень знань. Тобто, якщо це початковий рівень, то записують у групу А1, нижче середнього – А2, середній – В1, і, відповідно, вище середнього – В2. Якщо людина пройшла перший рівень, вона, за бажанням, може приступати до вивчення наступного. Для викладачів і студентів формують окремі групи (по 12 людей). Між іншим, якщо студенти скоординуються, то розглядатимемо можливість навчати їх на територіях гуртожитків.

  – Якою є вартість навчання?

 – Загальна вартість – 570 гривень. Гадаю, це не надто дорого, тому станом на 2 жовтня записалося більше 150 осіб.

 – Який документ отримує слухач після завершення курсу?

 – Ми видаємо сертифікат, зразок якого затверджений Вченою Радою Університету. Це внутрішній документ і термін його дії 2 роки. Бо, наприклад, у нас є курси німецької мови, то ці сертифікати терміну дії не мають.

 – Які ще курси діють при Інституті післядипломної освіти та доуніверситетської підготовки?

 – Є, для прикладу, курси бухгалтерського обліку також для студентів і працівників. Їх вартість 900 гривень і тривалість 36 академічних годин. А загалом в Університеті є курси з іспанської, польської, грецької, італійської та інших.

 – Підсумовуючи, скажіть, як можна записатися та згадані на курси?

 – Записатися можна завдяки онлайн-реєстрації на сайті ІПОДП або ж за телефонами: 239-42-64 або 239-44-89.

                                                                                 Розмовляла Оксана Заставна

                                                                                  Фото Юлії Гриценко