logo

«Sapere aude! Український Вільний Університет: 1945-2015»

8 жовтня 2015 року у Дзеркальній залі Львівського національного університету імені Івана Франка розпочала роботу міжнародна наукова  конференція «Sapere aude! Український Вільний Університет: 1945-2015»,  присвячена 70-річчю діяльності УВУ в Німеччині. Знані вчені зібрались, аби обговорити значення УВУ в розвитку освіти та основні віхи його діяльності.

Відкрив захід декан факультету журналістики Михайло Присяжний. Він привітав присутніх і зазначив: «Український Вільний Університет, створений 1921 року у Відні, нині успішно працює, має величезні здобутки і гарне майбутнє».

Ректор Університету професор Володимир Мельник наголосив на важливості співпраці між Львівським національним університетом імені Івана Франка та Українським Вільним Університетом. Ректор підкреслив: «Ця подія є урочистою не лише у Мюнхені, це також і наша святкова подія». Володимир Мельник побажав усім учасникам конференції гарної роботи.

На конференцію завітала ректор УВУ, професор Ярослава Мельник. Вона відзначила: «Це не просто парадна дата – це дуже гарний привід для розмов. Із Львівським національним університетом імені Івана Франка ми маємо найтісніші і найдавніші зв’язки і я сподіваюся, що такою плідною буде наша праця і в майбутньому».

Передав вітання учасникам конференції Міністр освіти і науки України Сергій Квіт, побажавши відкрити нову сторінку у розвитку Українського Вільного Університету.

У наукових доповідях, виголошених на конференції, розглянули актуальні питання перспектив розвитку європейського права в УВУ, основні досягнення науковців Володимира Кубійовича, Володимира Державина, Юрія Панейка та інших.

Конференція викликала колосальне зацікавлення в учасників, адже Український Вільний Університет – це освітній осередок, який формує провідних спеціалістів, відомих у всьому світі.

Оксана Заставна

Фото Юлії Гриценко