logo

Плавання: за і ще раз за!

Плавання як хобі чи як чудова можливість оздоровитись? Підтримувати в тонусі свій організм потрібно, але про користь водних процедур говорять як медики, спортсмени, так і наші працівники, адже з початку цього навчального року видано 141 абонемент на відвідування басейну (варто зауважити, що анкети на відвідування басейну подали 223 працівники).

Вже майже рік працівники Львівського національного університету імені Івана Франка, з ініціативи профспілки Університету й кафедри фізичного виховання і спорту, безкоштовно плавають в басейні спорткомплексу, що на вулиці Марка Черемшини, 31. Гарні умови, можливість вільного вибору часу на відвідування, компанія колег-працівників ‒ це ще й відмінний настрій, який сприяє як роботі, так і відпочинку.

Аналізуючи процес видачі абонементів, ми зауважили, що активність працівників у плаванні постійно зростає. Так, щомісяця басейн відвідують близько 60 працівників. Тому наша статистика виглядає так:

  • вересень ‒ 45 осіб;
  • жовтень ‒ 60 осіб;
  • листопад ‒ 75 осіб;
  • грудень ‒ 63 осіб.

А що про плавання говорять наші працівники? Ділимося з Вами.

Голова профспілкової організації Наукової бібліотеки Мирослава Колодій:    

Наукова бібліотека є одним із найбільших підрозділів Університету. 16 наших працівників отримали абонементи на плавання і  дякують організаторам за таку можливість. Вислів давніх мудреців говорить: «Десять переваг дає обмивання: ясність розуму, свіжість, бадьорість, здоров’я, силу, красу, молодість, чистоту, приємний колір шкіри і увагу красивих жінок.

Доцент кафедри теорії і практики журналістики Богдан Тихолоз:

Подружжя Тихолозів щиро вдячне за можливість відвідувати басейн Університету і задоволене рівнем спортивно-оздоровчих послуг на базі рідного Університету. Вода чиста, правильної температури, душ гарячий, інструктори доброзичливі й кваліфіковані. Басейн відповідає нашим запитам і дозволяє підтримувати дух і тіло в належному фізичному та психологічному тонусі. Дякуємо ректорату, кафедрі фізичного виховання і спорту та профспілці за цю можливість!

Доцент кафедри історії держави, права та політико-правових учень Андрій Кольбенко:

Басейн – чудовий. Персонал із розумінням ставиться до наших занять плаванням. Загалом я дуже задоволений!

Як бачимо, плавання не потребує жодних затрат, окрім часу. Та недарма кажуть, що здоров’я – безцінне, тож двічі на тиждень відпочити й оздоровитись – розкіш, яка вже стала звичкою для працівників Університету.

Христина Вишивана