logo

«І безліч людей бачать у ньому Батька», − Валерій Шевчук

Львівський національний університет імені Івана Франка відзначив 202-гу річницю від дня народження Великого Кобзаря, пророка, митця, пастиря українського народу Тараса Григоровича Шевченка. З цієї нагоди в Актовій залі Університету відбулася урочиста академія за участі адміністрації Університету, працівників, студентів, гостей.

Перед учасниками заходу та глядачами виступив Валерій Олександрович Шевчук, Doctor Honoris Causa ЛНУ ім. Івана Франка. Упродовж своєї промови він наголосив: «Ми маємо віддавати належну шану Тарасові Григоровичу Шевченку! Я ще малим відчув, що це – Батько. А Батько – це голова родини, народу, суспільства. Ніяка біда нас не знищить, доки ми матимемо в собі частку Шевченка».

Студенти факультету культури і мистецтв показали містерію Тараса Шевченка «Великий льох» − глядачі аплодисментами подякували їм за драматичний екскурс у вистраждану історію.

Урочиста академія завершилась, проте з року в рік пам’ять народу про Тараса Шевченка міцнішає і з вдячністю українці звертаються до свого Батька, до свого Кобзаря.

Христина Вишивана

Фото автора