logo

Реєстрації на веб-порталі Пенсійного фонду України та підвищення пенсій з 1 травня 2016 року

З 1 січня 2016 року пенсії призначаються на основі даних про заробітну плату з 1 липня 2000 року із системи персоніфікованого обліку. З 2000 року в країні було створено унікальну систему, яка обліковує відомості про всіх застрахованих осіб (всіх працюючих та самозайнятих осіб). Інакше кажучи, кожен, хто працює, має персональну облікову картку в системі персоніфікованого обліку, у якій за весь період трудової діяльності накопичуються відомості, які основі яких обчислюється пенсія. До даних персоніфікованого обліку відносяться:

─ перелік страхувальників, які подають про працюючих відомості в систему персоніфікованого обліку;

─  інформацію про кожну застраховану особу за кожен місяць починаючи з 2000 року щодо суми заробітку, з якої сплачено страхові внески, кількості днів для стажу, відмітки про сплату єдиного внеску;

─ відомості про спеціальний (пільговий) стаж і про стаж, який зараховують без сплати страхових внесків (БСВ) за страхувальниками та за роками.

Ознайомитися із даними персоніфікованого обліку, перевірити чи сплачують роботодавці за вас страхові внески, а також отримати інформацію щодо порядку призначення, перерахунку та виплати своєї пенсії, отримання допомоги на поховання  можна зареєструвавшись на веб-порталі Пенсійного фонду України. Для цього потрібно звернутись в управління Пенсійного фонду України за місцем проживання, взявши з собою реєстраційний номер облікової картки платника податків (ідентифікаційний  код) і паспорт. Це необхідно зробити особисто і пов’язана така вимога із захистом інформації. Уся процедура реєстрації займе декілька хвилин.

Доводимо також до вашого відома, що з 1 травня 2016 року відбудеться підвищення розміру мінімальної пенсійної виплати до 1130 грн. (на 56 грн.) та з 1 грудня до 1208 грн. (на 78 грн.). Відповідно зростуть і складові розмірів пенсій, які визначаються, виходячи з розміру, прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Розмір підвищення кожному пенсіонерові розраховуватимуть індивідуально. Всі перерахунки буде здійснено автоматично, що не потребує особистого звернення.

Чікель В.В.,

перший заступник начальника управління

Пенсійного фонду України в Галицькому районі  м. Львова