logo

Легалізація заробітної плати

Тема неоформлених працівників та зарплат у  конвертах на сьогоднішній  день є однією із активно обговорюваних та супроводжується системними спробами контролюючих органів боротися з таким явищем.

Заробітна плата – одна з головних економічних категорій, що поєднує інтереси працівників, роботодавців, держави і безпосередньо впливає на рівень життя населення. На жаль, доволі часто нині доводиться зустрічатися з таким явищем, як виплата зароблених коштів «у конверті». Звідси випливає, що належні фінансові ресурси не потрапляють до державної казни, наймані працівники, зайняті в нелегальному секторі економіки, позбавлені права на оплату листків тимчасової непрацездатності, на них не розповсюджується дія трудового законодавства, і все це негативно позначиться на розмірі їхнього пенсійного забезпечення.

Легалізація заробітної плати – загальна проблема, тому і вирішують її спільними зусиллями.

Управління Пенсійного фонду України у Франківському районі м. Львова, турбуючись про соціальний захист населення та «чисте» сумління роботодавців, нагадує всім, хто використовує найману працю – Ви відповідаєте за долю людини, яка працює у вас.

Окреме звернення і до найманих працівників, які прагнуть мати соціальні гарантії та впевненість у завтрашньому дні – звертайте увагу на умови працевлаштування, нарахування та виплати заробітної плати.

Головним Законом нашої Держави визначено – кожна людина має право на працю, що дозволяє заробляти собі на життя, яку вона вільно обирає або на яку вільно погоджується. Тим же Законом зазначено, що пенсії, інші види соціальних виплат та допомоги, що є основним джерелом існування, мають забезпечувати рівень життя, не нижчий від прожиткового мінімуму, встановленого законом.

Однак, щоб мати право  на мінімальну пенсію необхідно, згідно чинного законодавства, заробити не менше 15 років страхового стажу. Нагадуємо, страховий стаж – це період, протягом якого особа підлягала обов’язковому державному пенсійному страхуванню та за який щомісячно сплачувались страхові внески у сумі не менше мінімального страхового внеску. Тобто, якщо працівнику нарахована заробітна плата не менше законодавчо встановленого мінімального рівня, з неї сплачені страхові внески (з 01.01.2011 – єдиний соціальний внесок), то такий місяць повністю зараховується до стажу і заробіток за нього враховується для розрахунку пенсії. При цьому, слід пам’ятати, що у такому випадку розраховувати можна буде виключно на мінімальну пенсію. Якщо ж сума нарахованої заробітної плати, з якої сплачені страхові внески менше мінімального рівня, страховий стаж складає не повний місяць і розраховується пропорційно нарахованому заробітку.

В наш не простий час чимало громадян живуть днем нинішнім, надаючи перевагу тимчасовим вигодам, чим сприяють розвитку такого негативного явища, як «тіньова зайнятість» (використання найманої праці без офіційного працевлаштування). У таких випадках роботодавець не перераховує внески на обов’язкове державне соціальне страхування за найманих працівників. Як наслідок, такі періоди роботи не включаються до страхового стажу останніх і заробіток за них не враховується при розрахунку пенсії. Говорячи простою мовою, роботодавець «краде» у свого робітника майбутню пенсію – адже, як відомо, пенсії у «конвертах» не буває.

На жаль, «тіньова» зайнятість і «заробітна плата у конвертах» – явища, що міцно увійшли в наше життя та набули значних масштабів.

Дотримання законності в питаннях нарахування заробітної плати (у розмірі не менше мінімальної) і її легалізація – основний та головний ресурс збільшення доходів Пенсійного фонду України.

Дбати про гідну пенсію обов’язок не лише органів державної влади а і кожного особисто. Необхідно захищати свої права, сприяти управлінню економікою України за європейськими принципами з гідною офіційною оплатою своєї праці.  Тільки за таких умов у Вас буде гідна пенсія!

 

Начальник відділу

ведення електронних реєстрів

та підтримки інформаційно-аналітичних систем

управління Пенсійного фонду

у Франківському районі м. Львова

Зоряна Галайко