logo

Роз’яснення щодо виплати матеріальних допомог у профспілці

Кожен член Первинної профспілкової організації працівників Львівського національного університету імені Івана Франка має право на отримання звичайної матеріальної допомоги (як правило, не більше одного разу на 2 роки) з коштів профспілки. Стаж членства у профспілці для отримання матеріальної допомоги – не менше півроку.

Відповідно до Положення про виплату матеріальних допомог Первинної профспілкової організації працівників Львівського національного університету імені Івана Франка існують такі види виплат:

№ п/пВид матеріальної допомогиРозмір
1.Звичайна матеріальна допомога400 грн.
2.Допомога при народженні дитини500 грн.
3.Допомога на лікування члена профспілки500 грн.
4.Допомога на лікування членів сім’ї члена профспілки400 - 500 грн.
5.Допомога на поховання члена профспілки1000 грн.
6.Допомога на поховання членів сім’ї члена профспілки500 грн.
7.Допомога працівникам, які мають інвалідністьзатверджується засіданням профкому;
8.Допомога працівникам, які виховують дітей-інвалідівзатверджується засіданням профкому;
9.Допомога працівникам, які є ліквідаторами аварії на ЧАЕСзатверджується засіданням профкому;
10.Допомога працівникам, які є потерпілими від наслідків аварії на ЧАЕСзатверджується засіданням профкому;
11.Допомога працівникам, які є учасниками бойових дій у Другій світовій війнізатверджується засіданням профкому;
12.Допомога членам профспілки, діти яких вступили на платну форму навчання в Університет1000 грн. після вступу на І і V курси денної форми навчання, I і VI курси заочної форми навчання;
13.Допомога працівникам, які є учасниками АТО1500 грн.
14.Допомога працівникам, члени сімей яких є учасниками АТО1000 грн.

Матеріальна допомога надається членам Первинної профспілкової організації працівників Львівського національного університету імені Івана Франка на підставі заяви члена профспілки та доданих до неї відповідних документів (довідка про лікування, свідоцтво про народження, свідоцтво про смерть). Допомога виділяється за рішенням профбюро (не менше трьох осіб).

У випадку смерті члена профспілки матеріальна допомога надається члену сім’ї або особі, яка взяла на себе організацію похорону згідно зі заявою та доданим до неї відповідним документом (копією свідоцтва про смерть).

Виплати матеріальної допомоги у профспілці здійснюються двічі на місяць з 10-го до 13-го числа місяця і з 25-го до 28-го числа місяця. Якщо дата припадає на вихідний чи святковий день, то останнім днем виплати коштів вважається наступний робочий день. Для отримання матеріальної допомоги у профспілці працівник зобов’язаний пред’явити паспорт.

Юлія Гриценко