logo

Зустріч призерів та переможців конкурсів

24 травня 2016 року у Львівському національному університеті імені Івана Франка відбулася зустріч призерів та переможців Міжнародних, Всеукраїнських олімпіад і конкурсів, педагогічних працівників, які мають вагомі досягнення в підготовці обдарованих учнів, з керівництвом Львівської обласної державної адміністрації та Львівської обласної ради.

Заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Юрій Підлісний зауважив, що жодна область в Україні так не вшановує таланти і перемоги своїх призерів. Подяки й грошові премії отримав кожен, чиї знання й праця стали приводом для такої урочистої зустрічі.

Слово від талановитих учнів мав учень 11 класу ЗОШ № 21 Личаківського району м. Львова Дмитро Пугач, який зайняв І місце у ІV етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з історії та ІІ місце у ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт з Всесвітньої історії. Дмитро з впевненістю наголосив, що «найбільшою перемогою є перемога над самим собою, тобто плідна праця, яка приводить до успіху». Звісно, неможливо досягнути мети без таланту, а він, як зазначив Дмитро, є у кожного! Дмитро подякував від імені усіх школярів і студентів Львівщини батькам і педагогам, без яких перемога була б неможливою.

«Вивести дітей за межі підручника», − метафорично окреслив найголовніше завдання для українського педагога заслужений вчитель України, директор, вчитель математики Львівського фізико-математичного ліцею Мар’ян Добосевич, який підготував двох призерів ІV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з математики. Варто зауважити, що учні Львівського фізико-математичного ліцею щороку все впевненіше й численніше здобувають перемоги на інтелектуальній ниві. Мар’ян Станіславович висловив подяку Університету за проведення на високому рівні предметних олімпіад, результати яких завжди об’єктивні й справедливі. До слова, керівництво Університету представляв проректор з наукової роботи професор Роман Гладишевський.

Голова ради Асоціації видавців та книгорозповсюджувачів Львівщини Михайло Ватуляк розповів: «16 років тому Петро Яцик сказав, що потрібно заснувати якийсь конкурс, щоб діти його прагнули і хотіли вчитись. Бо ж розум і знання мають бути оцінені якнайвище». Тож з великою приємністю Михайло Васильович нагороджував призерів VІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка та ХVІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

«Тут зібрався золотий фонд Львівщини! Ви – наша гордість і надія. Пам’ятайте, що мудрі люди потрібні нашій країні, саме Ви їй потрібні», − словами мотивації й похвали підсумувала зустріч начальник управління департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації Світлана Книшик.

Музичні художні твори для присутніх у залі виконали вихованці Університету – хор Народного ансамблю пісні і танцю «Черемош», молодіжний чоловічий ансамбль, Народний дівочий хор «Ліра», учасники гуртка естрадної пісні і танцю

Тож, талановиті учні заслужено отримали нагороди, талановиті учителі ще раз утвердили свою професійність. Ще один знаменний день вписано в історію освіти Львівщини. Таких днів ще буде без ліку!

Христина Вишивана