logo

Добровільна участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування та доплати до мінімального страхового внеску

Держава надає можливість громадянам подбати про свою майбутню пенсію за різних життєвих обставин шляхом добровільної участі у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування. Особи, які не підлягають загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню, можуть набути пенсійних прав нарівні з громадянами, для яких участь у пенсійному страхуванні є обов’язковою, шляхом самостійної сплати страхових внесків.

Для цього потрібно звернутися до органу Державної фіскальної служби та подати заяву на укладення договору про добровільну участь і таким чином забезпечити собі наявність необхідного для призначення пенсії страхового стажу.

Право на добровільну участь мають: особи, які досягли 16-річного віку та не перебувають у трудових відносинах з роботодавцями, у тому числі іноземці та особи без громадянства, які постійно проживають або працюють в Україні, громадяни України, які працюють або постійно проживають за межами України; студенти, яким після 1 січня 2004 року навчання не зараховується до страхового стажу, але які не хочуть втрачати ці роки; безробітні, які і не працюють, і не перебувають на обліку у Центрі зайнятості тощо.

Договір може бути укладений на строк не менше одного року, яким може бути передбачена одноразова сплата єдиного внеску за попередні періоди, в яких особа не підлягала загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню (в т.ч. за період з 1 січня 2004 року по 31 грудня 2010 року). При цьому, сума сплаченого єдиного внеску за кожний місяць такого періоду не може бути меншою за мінімальний страховий внесок та більшою за суму єдиного внеску, обчисленої виходячи з максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, встановленого на дату укладення договору. З 1 травня 2016 року розмір мінімального страхового внеску становить 319,00 грн.(1450 грн * 22%). Сплачувати потрібно кожного місяця.

Увага: з особами, які застраховані в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, договори про добровільну участь не укладаються!

 

Доплата до мінімального страхового внеску

Існує також можливість здійснити доплату до мінімального страхового внеску, а саме: у випадку, коли особа працює неповний робочий час (неповний робочий день або тиждень), перебуває у відпустці без збереження заробітної плати тощо (крім випадків, коли сума сплачених внесків менша за мінімальний розмір у зв’язку з порушенням роботодавцем трудового законодавства). Доплата до мінімального страхового внеску за неповний місяць роботи здійснюється застрахованою особою за її бажанням за даними персоніфікованого обліку за підсумками року або під час виходу її на пенсію за місцем проживання. Управління Пенсійного фонду здійснює розрахунок сум внесків, які необхідно доплатити.

При цьому, єдиний внесок враховується в розмірі, встановленому законом на місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід).

 

Шановні громадяни! Не будьте байдужі до себе, подбайте про майбутню пенсію!