logo

Що прочитати у вільний час?

Буденне життя людини настільки насичене різноманітними подіями, що у постійній метушні ми забуваємо про безцінну роль книги, яка здатна трансформувати людську свідомість, бо як наголошував Шевченко: «Хто полюбить книгу, той піде далеко у своєму розвитку». Тож пропонуємо Вам декілька новинок української літератури, аби кожен знайшов щось близьке cвоїй душі та з користю провів вільний час.

  • Якщо Ви прагнете більше дізнатись про славне місто Львів, відкрити для себе особливості галицького говору і зрозуміти, що може бути спільного між паничем та злидарем, то прочитайте роман «Лемберг. Під знаменами сонця» молодої, львівської письменниці Анни Хоми. Книжка дозволяє відчути атмосферу, яка панувала у Лембергу в період, коли Галичина була під владою Австро-Угорської імперії, зокрема читач зуміє порівняти сучасний Львів з минулим і пізнає, чим же особливе це місто.
  • Для романтичних натур, а також людей, які втомились від щоденних клопотів, надокучливих дітей та різноманітних турбот і, які бажають отримати бальзам на душу, чудово підійде лірична книга Юлії Смаль «Теплі історії з корицею». Це повість про молоду жінку, її трепетні почуття до свого чоловіка, про мандрівну подорож куточками світу і, звісно ж, про смачненькі яблука з корицею, рецептом яких поділилась авторка зі своїми читачами. Книга читається на одному подиху, тому впродовж вихідних Ви з легкістю її осилите.
  • Проникливим і душевним є роман Олени Печорної «Фортеця для серця», де авторка зворушливо описує життя сільської художниці Лесі, яка своєю наполегливістю та простотою зачаровує перехожих і, безперечно, читача. Книга, насичена багатьма сюжетними лініями: тут порушено тему батьків та дітей, кохання та зради, пошук себе і боротьба за гідне життя, яке встигло нанести болючі рани молодій дівчині. Прочитавши цю книгу, читач зможе знайти відповіді на багато актуальних запитань, зокрема пізнає, у ж полягає сенс людського життя, чи варто пробачати зраду найріднішим та як поводитись у суспільстві, де всі від тебе відреклись.
  • Для журналістів, філологів, тих, хто спостерігає за сучасним медіа простором, а також тим, кому відомі постаті Ольги Герасим’юк, Сергія Лещенка, Юрія Макарова та інших особливо цікавою буде книга Ірини Славінської «Історії талановитих людей». Це збірка розповідей про життя і творчість відомих особистостей, які кожного дня працюють заради суспільного блага, долають труднощі і діляться своїм секретом успіху з пересічним читачем. Історії є надзвичайно щирими і «живими», адже авторка безпосередньо спілкувалася з кожним персонажем. Хто був більш відвертий – аналізуйте самі.
  • «Фелікс Австрія» – новий історичний роман молодої письменниці Софії Андрухович, в якому змальовано місто Станіслав, теперішній Івано-Франківськ, та людей з їхніми повсякденними клопотами, мріями, почуттями закоханості, розчарування, зневіри тощо. Авторка розкриває долю українських жінок та пише про вплив на них зовнішніх обставин та пересічних людей. Книга, насичена різноманітними діалектами, які доповнюють атмосферу, що захопила це місто. Роман свідчить про новий етап творення української історії, де головні герої уособлюють в собі почуття відданості, терпіння та незламного духу, які є провідними в книзі.

Кожна згадана книга містить безцінні перлини знань, роздобувши які, людина набуває нового досвіду, вчиться мислити глобально, швидко знаходить причини виникнення проблем та шляхи їх вирішення. Приємного прочитання!

 

Оксана Заставна

Фоттоколаж Юлії Гриценко