logo

Ми пам’ятаємо про ЧАЕС

26 квітня 1986 року сталася найбільша в історії ядерної енергетики катастрофа – аварія на Чорнобильській атомній електростанції, аналогів якій не існує у світі. Радіоактивні елементи йоду, стронцію і цезію поширилися на північну частину України, Білорусі, Прибалтики, Польщі, Швеції, Фінляндії й інших країн. 1986 року евакуювали близько 200 000 осіб. Сьогодні в Україні створено цілу нормативно-правову базу, яка регулює весь комплекс проблем, що залишилися після аварії. Верховна рада України прийняла і ратифікувала велику кількість законів, постанов, резолюцій і угод, спрямованих на усунення наслідків катастрофи і недопущення подібних у майбутньому.

Після аварії минуло більше 30 років, однак Чорнобиль нагадує про себе і тепер. Відображається це передусім на стані здоров’я учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, які проживали чи проживають на забруднених територіях.

Наша організація традиційно долучилася до виплати матеріальної допомоги ліквідаторам аварії на ЧАЕС та членам їх сімей, які працюють у Львівському національному університеті імені Івана Франка.

 

Юлія Гриценко