logo

28 квітня – Всесвітній День охорони праці

Відповідно до Указу Президента України № 685/2006 від 18 серпня 2006 року щорічно 28 квітня в Україні відзначають «День охорони праці». Щодо світової спільноти, у цей день більш ніж в ста країнах світу проводять заходи, які привертають увагу громадськості до найпоширеніших проблем охорони праці.

Зверніть увагу, за оцінками Міжнародної організації праці (МОП), щорічно відбувається понад 270 мільйонів нещасних випадків на виробництві, результатом яких є відсутність на робочому місці упродовж більше 3 днів, і від близько 160 мільйонів випадків хвороб. Згідно зі статистичними даними, найбільш часті випадки травматизму на виробництві відбуваються саме тоді, коли знижується увага працівника. Це, як правило, відбувається наприкінці робочого дня, в кінці робочого тижня, рідше перед обідньою перервою. На жаль, через недбальство виконавця робіт, правила техніки безпеки, часто пишуть ціною здоров’я та життя працівників.

Міжнародна організація праці оголосила 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці для того, щоб привернути увагу світової громадськості до масштабів проблеми. До слова, вперше цей день відзначили у 2003 році.

Юлія Гриценко

за матеріалами порталу Ділова мова