logo

Профком прозвітував щодо виконання Колективного договору

25 травня 2017 року на засіданні Конференції трудового колективу Університету профком працівників в особі голови Первинної профспілкової організації працівників Університету Володимира Качмара прозвітував щодо виконання Колективного договору Університету за період з травня 2016 року до травня 2017 року. Володимир Качмар розпочав свою доповідь з того, що «чинний Колективний договір був схвалений Конференцією трудового колективу Університету 21 квітня 2015 року і зареєстрований Департаментом економічної політики Львівської міської ради 2 червня 2015 року; зміни до Колективного договору – Конференцією трудового колективу Університету 17 травня 2016 року, зареєстровані відповідно до чинного законодавства». Голова профкому підкреслив, що упродовж звітного періоду положення Колективного договору назагал були виконані, проте окремі з них виконані не в повному обсязі, а деякі на стадії виконання.

Голова профспілкової організації зосередив увагу на питанні трудових відносин в Університеті. Зокрема, у доповіді йшлося про те, що «працівники Університету, за винятком мотивованих випадків, забезпечуються роботою на повну ставку; вакантні посади заміщають, як правило, працівниками Університету; у випадку звільнення працівників з причин економічного, технологічного, структурного чи іншого характеру, внаслідок яких виникає необхідність скорочення чисельності та штатних одиниць, або у зв’язку з реорганізацією чи ліквідацією структурних підрозділів, Університет інформує про це профспілкову організацію не пізніше як за три місяці до звільнення». За словами Володимира Качмара, мають місце консультації з профкомом щодо заходів запобігання звільненням і пом’якшення несприятливих наслідків, пов’язаних з ними.

Відповідно до звіту, у повному обсязі проводилися соціальні виплати. Володимир Качмар також зазначив, що «альтернативою путівок від Фонду соціального страхування стало оздоровлення працівників на базі профспілкового пансіонату «Пролісок», що у Трускавці. Разом з тим, продовжується організація оздоровлення на базі Шацького біолого-географічного стаціонару та СОТ «Карпати».

Голова профкому наголосив, що «суттєвим є й те, що профспілка вже три роки поспіль купує новорічно-різдвяні подарунки для дітей працівників Університету. Володимир Качмар зазначив, що доброю є співпраця ректорату і профкому у питанні відрахування і розподілу коштів на забезпечення культурно-масової, фізкультурної, оздоровчої роботи: упродовж звітного періоду бухгалтерія Університету перерахувала профспілковій організації більше 270 тис. грн.

У звіті йшлося і про безкоштовні заняття на базі спорткомплексу для працівників Університету (відповідно до Закону України «Про вищу освіту»). Відтак, більше 200 працівників Університету упродовж звітного періоду відвідали заняття з плавання, близько 20 – заняття з футзалу, близько 10 – з настільного тенісу.

Володимир Качмар також зазначив, що комісія профкому з техніки безпеки та охорони праці в особі голови комісії Олександра Футея здійснює контроль за виконанням угоди з охорони праці. За словами доповідача, на комісію покладено не лише контрольні, але і дорадчі функції.

Володимир Качмар підсумував, що в цілому положення Колективного договору виконувалися, а «щодо недопрацювань – вони стали основою нового Колективного договору Львівського національного університету імені Івана Франка на 2017-2020 рр.».

Юлія Гриценко

Фото Христини Вишиваної