logo

Профспілка звернулася до МОН

Міністру освіти і науки України

Л. Гриневич

Голові ЦК профспілки працівників освіти і науки України

Г. Труханову

 

Профком Первинної профспілкової організації працівників Львівського національного університету імені Івана Франка звертає увагу на невиконання умов Галузевої угоди між Міністерством освіти і науки України та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України на 2016-2020 роки у частині фінансування заробітної плати педагогічних працівників коледжів.

Галузевою угодою між Міністерством освіти і науки України та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України на 2016-2020 роки п. 6.3.20 передбачено забезпечити встановлення надбавок педагогічним працівникам відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 23 березня 2011 р. № 373 «Про встановлення надбавки педагогічним працівникам дошкільних, позашкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів, вищих навчальних закладів I – II рівня акредитації, інших установ і закладів незалежно від їх підпорядкування» в максимальному розмірі.

Відповідно до Постанови Кабінету міністрів України № 373 від 23.03.2011 р. «Про встановлення надбавки педагогічним працівникам дошкільних, позашкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів, вищих навчальних закладів I-II рівня акредитації, інших установ і закладів незалежно від їх підпорядкування» педагогічним працівникам дошкільних, позашкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів, вищих навчальних закладів I-II рівня акредитації, інших установ і закладів, незалежно від їх підпорядкування, встановлена надбавка за престижність педагогічної праці у граничному розмірі 20 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати).

Міністерством освіти і науки не передбачено фінансування коштів на виплату надбавок працівникам коледжів за престижність праці педагогічних працівників усупереч вимогам чинного законодавства.

Профком Первинної профспілкової організації працівників Львівського національного університету імені Івана Франка також звертає увагу на незадовільний стан фінансування освітньої галузі у частині виплати заробітної плати працівникам наукових бібліотек вищих навчальних закладів.

Відповідно до Постанови Кабінету міністрів України № 1073 від 30.09.2009 р. «Про підвищення заробітної плати працівникам бібліотек» працівникам державних і комунальних бібліотек, встановлена надбавка за особливі умови роботи у граничному розмірі 50 відсотків посадового окладу.

Міністерством освіти і науки не передбачено фінансування коштів на виплату надбавок працівникам наукових бібліотек вищих навчальних закладів за особливі умови роботи усупереч вимогам чинного законодавства.

Відсутність фінансування зазначених надбавок Міністерством освіти і науки України призводить до порушення трудових прав працівників, а також до фактичного зменшення заробітної плати педагогічним працівникам.

Первинна профспілкова організація працівників Львівського національного університету імені Івана Франка очікує на розуміння критичності ситуації і позитивного вирішення поставлених питань.

З повагою

голова Первинної профспілкової

організації працівників

ЛНУ ім. Івана Франка

доц. Качмар В.М.