logo

В Університеті відкрили пам’ятник Ігореві Костенку

Сьогодні, 20 лютого 2018 року, у внутрішньому  дворику географічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка відбулося урочисте відкриття пам’ятника Герою України, Герою Небесної сотні – Ігореві Костенку.

Ректор Університету Володимир Мельник зазначив, що Герой Небесної сотні Ігор Костенко знищив страх в Україні, звільнив її від духовного рабства. Володимир Петрович наголосив: «Ми можемо вмерти як українці, коли хоч на мить забудемо той подвиг, який сотворив Ігор Костенко та його побратими. Герої не вмирають, адже вони боролися за українську націю, за свою мрію, за наше спільне майбутнє».

Реалії сьогодення змушують нас замислитись про цінність мирного неба над головою. Серце кожної людини, яка була присутня на відкритті пам’ятника, стискалося  від болю та вдячності водночас.

Декан географічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка  Володимир Біланюк висловив подяку Ректору та Вченій раді Університету за підтримку, а також подякував скульптору пам’ятника Володимиру Цісарику.

До учасників заходу також звернулися голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка та міський голова Львова Андрій Садовий.

На завершення народний ансамбль пісні і танцю «Черемош» виконав пісню на слова Івана Франка «Не пора, не пора».

Олена Омелян

Фото автора