logo

Про перенесення робочого дня у березні 2018 року

Шановні колеги!

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 11 січня 2018 р. № 1-р «Про перенесення робочих днів у 2018 році» з метою забезпечення раціонального використання робочого часу і створення сприятливих умов для святкування 8 березня — Міжнародного жіночого дня рекомендував керівникам підприємств, установ та організацій (за винятком органів Пенсійного фонду України, Українського державного підприємства поштового зв’язку “Укрпошта”, Державної казначейської служби та банківських установ) для працівників, яким установлено п’ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями в суботу та неділю, перенести у 2018 році в порядку та на умовах, визначених законодавством робочий день з п’ятниці 9 березня на суботу 3 березня.

Наказом Ректора Львівського національного університету імені Івана Франка № 711 від 27.02.2018 р. відповідно до зазначеного розпорядження перенесено в порядку та на умовах, визначених законодавством робочий день з п’ятниці 9 березня на суботу 3 березня. Відповідно 9 березня 2018 року ми відпочиваємо. Натомість відпрацьовуємо цей день  у суботу 3 березня 2018 року. Заняття відбуватимуться 3 березня за розкладом п’ятниці 9 березня.

Традиційно наголошуємо, що у святкові дні допускаються роботи, припинення яких неможливе через виробничо-технічні умови (безперервно діючі підприємства, установи, організації), роботи, викликані необхідністю обслуговування населення. У ці дні допускаються роботи із залученням працівників тільки з дозволу виборного органу первинної профспілкової організації (профспілкового представника) підприємства, установи, організації і лише у виняткових випадках, що визначаються законодавством.

Робота у святковий день  оплачується у подвійному розмірі:

1) відрядникам – за подвійними відрядними розцінками;

2) працівникам, праця яких оплачується за годинними або денними ставками, – у розмірі подвійної годинної або денної ставки;

3) працівникам, які одержують місячний оклад, – у розмірі одинарної годинної або денної ставки зверх окладу, якщо робота у святковий і неробочий день провадилася у межах місячної норми робочого часу, і в розмірі подвійної годинної або денної ставки зверх окладу, якщо робота провадилася понад місячну норму.

Оплата у зазначеному розмірі провадиться за години, фактично відпрацьовані у святковий і неробочий день. На бажання працівника, який працював у святковий день, йому може бути наданий інший день відпочинку.

Соціально-правова комісія

Первинної профспілкової організації працівників

Львівського національного університету імені Івана Франка