logo

Профспілка Львівського університету проти використання її акцій політиками!

7 вересня 2018 року профком Первинної профспілкової організації працівників Львівського національного університету імені Івана Франка звернувся до ЦК профспілки працівників освіти і науки України та Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України з такими вимогами:

-зупинити зростання різниці між прожитковим мінімумом та мінімальною зарплатою;

-встановити прожитковий мінімум на рівні фактичного прожиткового мінімуму, за даними Міністерства соціальної політики України;

-ліквідувати заборгованість із виплати заробітної плати у 2018 році;

-відновити диференціацію посадових окладів відповідно до Єдиної тарифної сітки;

-відновити виплату доплат і надбавок, передбачених законодавством, педагогічним працівникам та працівникам бібліотек;

-розпочати реалізацію положень ст. 61 Закону України «Про освіту» у частині формування схеми посадових окладів (ставок заробітної плати) педагогічних і науково-педагогічних працівників державних та комунальних закладів освіти з урахуванням норм Закону.

Наші вимоги підтримала Львівська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України, а також профспілка працівників освіти і науки України.

9 жовтня 2018 року в обласних центрах були проведені попереджувальні акції протесту з вимогами підвищення заробітної плати та іншими вимогами, які висунула профспілка працівників освіти і науки України.

17 жовтня в Києві була проведена акція, яку організувала Федерація профспілок України.

Велика кількість учасників акції є доказом актуальності висунутих профспілками вимог. Активність та емоційність спікерів засвідчили про авторитет профспілок у суспільстві та довіру до них збоку як рядових спілчан, так і громадян, які не є членами профспілок.

Первинна профспілкова організація працівників Львівського національного університету імені Івана Франка підтримує висунуті вимоги і у випадку невиконання вимог профспілок урядом України, або зволікання з їх виконанням закликає продовжувати акції протесту по всій Україні і провести в кінці листопада 2018 року попереджувальний всеукраїнський страйк працівників закладів освіти.

Первинна профспілкова організація працівників Львівського національного університету імені Івана Франка також негативно ставиться до участі політиків, у тому числі представників законодавчої влади, у профспілкових акціях, які користуючись сьогодні популярністю профспілок серед населення, роблять собі рекламу перед виборами. Профспілки у своїх вимогах не висували політичних гасел, у тому числі відставки уряду і зміни влади.

Первинна профспілкова організація працівників Львівського національного університету імені Івана Франка звертається до Центрального комітету профспілки працівників освіти і науки України зі закликом відмежуватися від політичних акцій з метою належного захисту трудових і соціально-економічних прав працівників закладів освіти і науки.

Прес-служба

Первинної профспілкової організації працівників

Львівського національного університету імені Івана Франка