logo

Профспілки освітян Львівщини обговорили проєкт Закону України «Про повну загальну середню освіту»

24 жовтня 2019 року з ініціативи Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України у Львівському будинку вчених відбулася зустріч керівників обласної, міських, районних і первинних організацій профспілки працівників освіти і науки Львівщини за участі народного депутата України Наталії Піпи та Ірини Когут – помічниці народного депутата України Інни Совсун. У заході також взяли участь вчителі, директори закладів загальної середньої освіти, т.в.о. директора Департаменту освіти і науки ЛОДА, в.о. начальника Управління Державної служби якості освіти у Львівській області, голови Асоціацій директорів закладів освіти. Від Первинної профспілкової організації працівників Львівського національного університету імені Івана Франка участь у зустрічі взяв в.о. голови профкому Юліан Бек.

Упродовж зустрічі відбулося обговорення проєкту Закону України «Про повну загальну середню освіту» та, зокрема, пропозицій до зазначеного проєкту від депутатської фракції «Голос».

Освітяни зазначили, що окремі правки до законопроєкту «Про повну загальну середню освіту» від фракції «Голос» про встановлення 40 годинного робочого тижня, скасування доплат за окремі види педагогічної діяльності, запровадження обов’язкової сертифікації є неконституційними та загалом неприйнятними у педагогічній спільноті.

Окрім того, на зустрічі було обговорено положення законопроекту щодо запровадження строкових трудових договорів з педагогічними працівниками, які вийшли на пенсію за віком.

Підсумовуючи Наталія Піпа зазначила, що врахує у роботі позицію освітян Львівщини та ознайомить з нею членів фракції «Голос».

Прес-служба

Первинної профспілкової організації працівників

Львівського національного університету імені Івана Франка

за матеріалами Львівської обласної організації профспілки

працівників освіти і науки України

Фото Львівської обласної організації профспілки

працівників освіти і науки України