logo

Соціальний розвиток – серед пріоритетів

У сучасних непростих умовах, чи не головним напрямом роботи залишається соціальний розвиток. Аналізуючи власне пріоритети соціальної роботи, ми говоримо передусім про забезпечення соціально-економічних прав та інтересів працівників, аспірантів і студентів Університету. Цей напрям роботи, як і всі інші, потребує фінансування, яке у нашому випадку відбувається завдяки відрахуванням коштів зі спеціального фонду у розмірі, передбаченому Угодою між Ректоратом і Первинною профспілковою організацією працівників Львівського національного університету імені Івана Франка. Більше того, фінансування заходів з культурно-масової, фізкультурної та оздоровчої роботи, частково відбувається за рахунок коштів, які Університет виділяє профспілковій організації працівників на згадані заходи.

Соціальне забезпечення передбачає, формування рейтингу науково-педагогічних працівників, вдосконалення системи надбавок і доплат до посадових окладів, критерії їхнього оцінювання за високі досягнення у праці, складність і напруженість виконання посадових обов’язків, рейтингу тощо. Щодо виплат, то сьогодні Університет спільно з профспілковою організацією проводить низку так званих соціальних виплат, зокрема виплату матеріальної допомоги учасникам АТО, виплату матеріальної допомоги працівникам Університету, діти яких навчаються на платній формі навчання в ЛНУ ім. Івана Франка; виплату матеріальної допомоги на оздоровлення працівникам під час відпустки для усіх категорій працівників Університету.

Варто наголосити і на забезпеченні житлових прав працівників та осіб, які навчаються. Сьогодні можемо говорити те, що вже проводяться роботи щодо будівництва багатоквартирного житлового будинку для працівників Університету (м. Львів, вул. Величковського, 84), зокрема сформовано список працівників, які претендують на укладення договору зі забудовником, триває виготовлення необхідної документації.

Значні напрацювання є у спортивній та оздоровчій роботі. Сьогодні працівники Університету мають безперешкодний доступ до використання спортивних залів, споруд, басейну та майданчиків для заняття спортом на безкоштовній основі. Безперечно, механізм реалізації безкоштовних абонементів потребує системного вдосконалення, однак кожен охочий може займатися спортом у зручний для нього час.

Щорічно ми бачимо вдосконалення організації оздоровлення працівників Університету на базі спортивно-оздоровчого табору «Карпати» та Шацького біолого-географічного стаціонару Університету. Цей список вже незабаром може доповнитися Лабораторією еколого-геологічних досліджень у смт Верхнє Синьовидне.

Не менш важливою частиною роботи є організація громадського харчування, а відтак попереду розроблення та затвердження плану діяльності установ громадського харчування Університету на 2020 рік. Можемо говорити також про впровадження системних зміни у роботі їдалень і буфетів з метою прибуткової та ефективної фінансово-господарської діяльності.

ПРЯМА МОВА

Проректор з науково-педагогічної роботи

та соціальних питань і розвитку

Володимир Качмар:

«Львівський університет є прикладом того, як повинна виглядати результативна співпраця між адміністрацією Університету та його громадськими організаціями. Задля відкритої та прозорої роботи, представників профспілкових організацій та студентського самоврядування залучено до вирішення усіх питань соціального розвитку Університету. Усі процеси ми намагаємося зробити максимально відкритими і постійно наголошуємо на важливості публічних дискусій – це і громадське обговорення кошторису видатків за рахунок коштів спеціального фонду, громадські слухання щодо спорудження багатоквартирного будинку для працівників Львівського університету, громадське обговорення Плану соціального розвитку.

Серед пріоритетів соціального розвитку на 2020 рік – соціальне забезпечення працівників та осіб, які навчаються, спортивна робота, охорона праці та оздоровлення. Ми і надалі підтримуватимемо студентські й викладацькі спортивні ініціативи, спартакіади, змагання за Кубок Ректора. Окремо варто наголосити на підтримці університетської команди з шахів, яка упродовж року виборола для Університету не одну перемогу. У планах на 2020 рік також реалізація Програми оздоровлення працівників Університету, яка передбачає можливість відновлення санаторно-курортного лікування для наших працівників.

Зважаючи на соціально орієнтований бюджет Університету, ми можемо констатувати, що видатки на соціальну сферу суттєво збільшилися упродовж останніх п’яти років. Проте в сучасних умовах, ми, очевидно, повинні не лише витрачати, а й заробляти, шукати додаткові джерела фінансування. Тут ідеться не лише про оплату за освітні послуги відповідно до основної діяльності, а й про надходження від додаткової господарської діяльності – діяльності студентського містечка, студентських їдалень, видавничої діяльності, оренди. Більше того, потрібно залучати усю можливу спонсорську допомогу та благодійність. Ми повинні докласти максимум зусиль для того, аби розширити фінансові, а відтак і платоспроможні можливості Університету задля втілення запланованих ініціатив, спрямованих на соціальний розвиток Львівського університету».

В. О. голови Первинної профспілкової

організації працівників Юліан Бек:

«Упродовж року профспілкова організація активно долучається до соціально-економічної роботи Університету. Спільно ми проводимо постійне оновлення та доукомплектування медичних аптечок, закуповуємо тонометри для вимірювання артеріального тиску у підрозділи Університету. Це той мінімум, без якого неможливо обійтися. Більше того, ми продовжуємо традицію придбання новорічно-різдвяних подарунків для дітей працівників Університету, у той час, коли чимало навчальних закладів уже не можуть собі цього дозволити після того, як Фонд соціального страхування припинив фінансування цих подарунків.

Окрім того, у нас склалася гарна співпраця щодо організації оздоровлення працівників Університету та членів їхніх родин на базі Шацького біолого-географічного стаціонару. Відповідно до Наказу Ректора, вже більше п’яти років профспілка спільно з проректором з науково-педагогічної роботи та соціальних питань і розвитку несе відповідальність за справедливий розподіл скерувань на оздоровлення. Однак, ми завжди намагаємося долучитися й до інших аспектів організації оздоровлення. До прикладу, у 2019 році профспілкова організація вже вкотре долучилася до покращення матеріально-технічної бази стаціонару. Близько 50 тисяч гривень було витрачено на придбання душових кабін, більше 20 тисяч гривень – на придбання подушок. Традиційно цьогоріч ми здешевлювали вартість скерування для членів профспілки, а це більше 120 тисяч гривень.

Дуже важливо, що цього року під час громадського обговорення проекту бюджету Університету на 2020 рік було задекларовано збільшення відрахувань на культурно-масову, фізкультурну й оздоровчу роботу з 0.5 % на 0,6 %. Відтак, ми зможемо фінансово підтримати більшу кількість заходів та проектів.

Безперечно, позитивним є те, що у нас виробилася певна модель співпраці, де ректорат і профспілкова організація доповнюють роботу одне одного».

Юлія Гриценко

Фото автора

(інформаційно-аналітичний часопис «Каменяр», № 4, грудень).