logo

Спортивно-оздоровча робота у 2019 році

Профспілкова організація працівників ЛНУ ім. Івана Франка піклується про здоров’я працівників Університету, тому активно долучається до пропагування здорового способу життя та активної діяльності у вільний від основної роботи час. У 2019 році ми традиційно долучили до організації та проведення ряду заходів, спрямованих на оздоровлення працівників Університету.

Упродовж звітного періоду працівники Університету та члени їхніх сімей мали можливість безоплатно відвідувати спортивно-оздоровчі заняття з плавання у вівторок та четвер, а з листопада 2019 року – і в суботу. Було розроблено чотири різновиди абонементів для плавання: вівторок та четвер (19:00–20:00 год., 20:00–21:00 год.), субота (9:00–10:30 год., 10:30–12:00 год.). Їх було видано понад 500 плавцям університетської спільноти.

Упродовж ІV кварталу було виготовлено 167 абонементів на відвідування спортивно-оздоровчих занять з плавання, а саме:

-у жовтні – 47 скерувань;

-у листопаді – 35 скерувань;

-у грудні – 85 скерувань.

Відповідно до інформації, поданої завідувачем басейну щодо відвідування басейну навчально-спортивного комплексу працівниками Університету та членами їх родин за перепустками у поточному році, з 12 лютого по 30 червня басейн відвідало 713 осіб, а з 3 жовтня по 29 грудня – 630. У 2019 р. найсприятливішим днем відвідин басейну для 665 плавців став вівторок. Водночас нашим працівникам зручно плавати у суботу, про що свідчить статистика: за два місяці в суботу приходили плавати 103 людини.

Кожен, хто приходить до нас за абонементом, зазначає, що такі заняття дуже позитивно відображаються на стані їхнього здоров’я, а також ділиться першими перемогами й здобутками: подолання дистанції удвічі швидше, опанування нового стилю плавання, відсутність болю у спині тощо.

Профспілкова організація організаційно та фінансово допомагає у проведенні в Університеті наймасштабніших спортивних заходів. Так, цьогоріч завдяки фінансовій підтримці профспілкової організації було організовано спартакіади для працівників Університету, турніри, також було виділено кошти на придбання шахових годинників, комплектів шахів, фенів у роздягальні басейну. Профспілкова організація підтримала футбольну команду географічного факультету «Географ-ЛНУ», надавши їй кошти для участі в Чемпіонаті Другої Ліги АФЛ сезону 2019/2020 рр.

У листопаді 2019 року відбулась матчева зустріч ЛНУ ім. Івана Франка – НУ «Львівська Політехніка» серед професорсько-викладацького складу з шахів, в якій здобула перемогу університетська команда.

2019 рік став вдалим акордом у підтримці здорового способу життя серед представників нашої університетської спільноти, тому з новими силами та ідеями розпочинаємо 2020 рік.

Будьмо здорові!

Олена Лукачук

Фото зі сторінки Кафедри фізичного виховання та спорту