logo

Про укладення трудових договорів з науково-педагогічними працівниками у 2020 році

До Первинної профспілкової організації працівників Львівського національного університету імені Івана Франка все частіше звертаються працівники, в яких закінчується термін перебування на посаді. Усіх цікавить питання оголошення конкурсу на заміщення посад науково-педагогічних працівників Львівського національного університету імені Івана Франка в умовах обмежень, зумовлених карантином.

На запитання наших членів профспілки відповідаємо таке.

Оголошення та проведення конкурсу на заміщення посад науково-педагогічних працівників Львівського національного університету імені Івана Франка регулюється Порядком проведення конкурсного відбору на заміщення посад науково-педагогічних працівників Львівського національного університету імені Івана Франка, який затверджено рішенням Вченої ради Університету від 30 жовтня 2018 року і введено в дію наказом Ректора від 16 листопада 2018 року.

Відповідно до цього Порядку конкурс на посади науково-педагогічних працівників оголошується наказом Ректора Університету за поданням деканів факультетів або завідувачів загальноуніверситетських кафедр.

В умовах обмежень, зумовлених карантином, які встановлені постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», процедура проведення повноцінного конкурсу на зайняття посад науково-педагогічних працівників є неможливою. Його можна провести лише після закінчення дії обмежень, встановлених зазначеною Постановою Кабінету Міністрів України. Тому конкурс оголошений не буде.

Відповідно науково-педагогічні працівники, в яких закінчується термін перебування на посаді, в установленому законом порядку будуть призначені на посаду наказом Ректора до оголошення конкурсу. Ті науково-педагогічні працівники, які мають відпустку, можуть написати заяву для надання їм відпустки і відповідно до ст. 3 Закону України «Про відпустки» останній день відпустки вважатиметься датою звільнення. Після закінчення відпустки за поданням деканів або завідувачів загальноуніверситетських кафедр з ними буде укладено строковий трудовий договір до оголошення конкурсу і заміщення посади за конкурсом. Заяви про надання відпустки доцільно подавати до початку червня на кафедри, у деканати особисто або поштою. Питання укладення строкового трудового договору і заяви про його укладення доцільно узгоджувати з кафедрами і деканатами до кінця червня.

Зразок заяви для надання відпустки можна завантажити за посиланням.

Соціально-правова комісія профкому

за матеріалами Відділу кадрів Університету