logo

«Ми маємо досягнути такого ефекту, коли списати або заготувати відповіді заздалегідь нереально», – Єгор Стадний

Про це заступник міністра заявив під час онлайн-трансляції щодо проведення сесій та атестацій в умовах карантину, яка відбулася 18 травня 2020 року на офіційній сторінці Міністерства освіти і науки України у мережі Facebook. Заступник міністра зазначив, що 14 травня керівникам закладів вищої освіти надіслано лист з методичними рекомендаціями щодо проведення семестрового оцінювання студентів, а також захистів дипломних робіт і складання атестаційних іспитів. Єгор Стадний окреслив основні положення цих методичних рекомендацій, коротко розповівши про проведення поточного контролю результатів навчання здобувачів освіти за допомогою дистанційних технологій, передекзаменаційну консультацію та здійснення семестрового контролю.

«Ми маємо досягнути такого ефекту, коли списати або заготувати відповіді заздалегідь – нереально в той часовий проміжок, який відведено», – наголосив Єгор Стадний. Заступник міністра пояснив: «Якщо є така практика, що питання, які виносять на екзамен/підсумкову атестацію, публікують заздалегідь, то потрібно повідомити упродовж самої атестації кодове слово або кодове речення, яке студенти мають прописати у відповідях. Бажано в таких випадках відповіді писати від руки для того, щоб не було заготовлених заздалегідь файлів, куди і кодове слово можна вставити дуже легко. Так ми створюємо відповідний бланк відповіді».

Водночас Єгор Стадний зазначив, що МОН ініціюватиме часткове відкриття закладів вищої і фахової передвищої освіти: «Ми в Міністерстві ще минулого тижня розробили наші пропозиції змін до 211-ої Постанови (Постанова Кабінету Міністрів України № 211 від 11 березня 2020 р. «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», – ред.), зараз вони надіслані колегам з Уряду, до головного санітарного лікаря, в Міністерство охорони здоров’я, де ми просимо, враховуючи всі звернення закладів не лише нашої сфери управління, але і Міністерства культури, щоб ми відкрили відвідування закладів освіти, в тому числі закладів вищої освіти та закладів фахової передвищої освіти для проведення певних заходів». Заступник міністра пояснив, що мова йде про дипломну підготовку, проведення лабораторних робіт, тренажерних занять, проведення атестації там, де атестація неможлива дистанційно (передусім мистецькі і спортивні дисципліни).

Повний виступ заступника міністра можна переглянути за посиланням.

Пресслужба

Первинної профспілкової організації працівників

Львівського національного університету імені Івана Франка